Avrupa’nın tavrı değişiyor mu?

Epey zamandır Avrupa’dan duymadığımız bazı olumlu sesler gelmeye başladı. Başta İngiliz gazeteleri olmak üzere Avrupa basınından ve bazı Avrupalı yetkililerden Türkiye hakkında iltifatlar...

Epey zamandır Avrupa’dan duymadığımız bazı olumlu sesler gelmeye başladı. Başta İngiliz gazeteleri olmak üzere Avrupa basınından ve bazı Avrupalı yetkililerden Türkiye hakkında iltifatlar yağıyor.Onların ifadesiyle “Türkiye vazgeçilmez bir dost, güvenilir bir müttefik... Avrupa’nın Türkiye’ye büyük ihtiyacı var...”


Bu sözler kulağa hoş geliyor ama birdenbire bu ağız değişikliğinin nedeni ne?

Gayet açık, iki neden var: Birincisi göç sorunu, ikincisi de güvenlik kaygısıyla ilgili.

Halen Avrupa’yı en çok meşgul eden ve korkutan olay, kendi kapılarına dayanan mülteci akınıdır. Avrupalılar bu sorunla nasıl baş edeceklerini kara kara düşünüyorlar.

Türkiye Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için bir geçiş yolu;aynı zamanda barındırdığı 2 milyondan fazla sığınmacıyla bir baraj işlevini görüyor. Bu bakımdan Avrupa’nın gözünde Türkiye göç dalgasının kontrol altına alınmasında kilit ülke.

Neden bu yakınlık?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 129 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 202 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 248 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 283 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar