Hıncal, Perinçek, Özdil, Ardıç ve Aydın Doğan’ın kıymetlisi

Sabah yazarı Hıncal Uluç geçenlerde Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'le bir yerde karşılaşmalarını köşesine taşımıştı.Eski dostmuşlar; on beş yıldan beri de...

Sabah yazarı Hıncal Uluç geçenlerde Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'le bir yerde karşılaşmalarını köşesine taşımıştı.
Eski dostmuşlar; on beş yıldan beri de görüşmemişler. Rastlaşınca sarılmışlar, hasret gidermişler.
Dostlukları da öyle laftan ibaret değilmiş.
Mesela, Perinçek 90 yılında kim bilir kaçıncı kez hapse girerken aramış, “Aman Hıncal ben içerdeyken dergiye göz kulak ol” demiş.
Uluç'un demesine bakacak olursak, iki kadim dostun fikirleri pek uyuşmazmış ama fikirleri dostluğa karıştırmamayı da bilirlermiş.
Ne güzel!
Fikir dediğiniz, nihayetinde, insan faaliyetinin ürünü; insan kendi faaliyetinin neden mahkumu olsun ki?!
Bütün mesele, insan olmak / insan kalmak, ve, hakikati birlikte aramak değil mi?
İkbal'in dediği gibi yeryüzündeki serüvenimiz “beşer” olmaktan “insan” olmaya tekamülden ibarettir.
Mezkur tekamüle “klas duruş” da dahildir.
Lafın burasında, J. S. Mill'in sonuç odaklı “faydacılığı” (Utilitarianism) mı yoksa Kant'ın “ödev ahlakı” (deontolojik etik) mı, tartışmasına yelken açacak değiliz.
Şimdilik bize Shakespeare'in şu sözü yeter: “İnsan insandır.”
Dostluklar da insanı mündemiçtir.
İki dosttan biri, vaktiyle Dev-Genç'in başkanlığını yapan (Perinçek) Marksist, diğeri (Uluç) sosyal demokrattır.
Perinçek'in babası Sadık Perinçek, sağcı Adalet Partisi'nin milletvekiliydi.
Hıncal Uluç ise dünkü yazısında belirttiği üzre, Kilis Müftüsü Muharrem Efendi'nin torunuydu.
Dedesi ona tee ilk mektep yıllarında Kuran-ı Kerim'in Türkçe mealini okumasını söylemiş, “merak ettiğin her sorunun yanıtını orda bulacaksın” demişti.
“Kutsal Doğum Haftası” bezirganı FETÖ'cüler, Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo karikatürlerine saygı duyduklarını söylerken, Doğu Perinçek çıktı dedi ki: “İnsanlığın ve medeniyet devriminin lideri Hz. Peygamber'e saygı geleceğin güvencesidir…”
Hıncal Uluç, söz konusu yazısında, “68 hareketlerinin en önünde gidenlerdendi” dediği Perinçek'le konuşmasını şöyle nakletmişti: “Doğu, dedim.. '68 gençliği olarak sokaklarda bağırdıklarınızı şimdi Recep Tayyip Erdoğan uyguluyor, farkında mısın?.' Amerika'ya kafa tutmalar.. / Avrupa Birliği'ne ve Parlamentosu'na meydan okumalar.. 'Sizsiz de yaparız' demeler.. Putin ile sıkı dostluk kurmalar.. / Şanghay Beşlisi ile yakınlaşmalar ve onlara katılabileceğimizi söylemeler.. 'Hıncal bu dediklerini yazmalısın' dedi, Doğu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 225 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.261 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 885 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 921 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar