Suya Düşen Akıllar ve İsrail anlaşması

Teknoloji çok ilerlemişti; memleketi, derin devlet mesabesindeki “Feridun” adlı ana bilgisayar yönetiyordu.Yönetiyordu, demeyeyim de, gizli açık tüm bilgiler Feridun'da toplandığı için başkan onun ağzına...

Teknoloji çok ilerlemişti; memleketi, derin devlet mesabesindeki “Feridun” adlı ana bilgisayar yönetiyordu.
Yönetiyordu, demeyeyim de, gizli açık tüm bilgiler Feridun'da toplandığı için başkan onun ağzına bakıyordu, diyeyim.
Yanlış duymadınız, başkan, dedim. Zira, Türkiye çoktan “başkanlık sitemine” geçmişti.
O değil de, Feridun acayip gelişmiş bir bilgisayardı.
Günün birinde başkanın yurtdışından dönen kızına ilk görüşte aşık olmuş, aşkına karşılık alamayınca da kimi hassas devreleri felaket yanmıştı.
Kısmi devreleri yanık Feridun da dezenformasyonun tillahına soyunmuş, uzun lafın kısası, ahir zamanlar darbesi yapmıştı.
Başkanın da koltuğunu korumak için “memlekette herkes delirdi” şeklindeki dezenformasyona inanmaktan başka çaresi yoktu. “Herkesin deli olmayı seçtiği ülkede akıl ne işe yarar” düşüncesiyle bilinçli bir şekilde deliliği seçmek zorunda kalmıştı.
Olan da, her şeyden habersiz, iki güzide astronotumuza olmuştu.
Mili bir görev için Ay'a çıkmışlardı. Bizden evvel Ay'a çıkan Yunanistan'la rekabet etmek için Kuzey Ay Cumhuriyeti'ni ilan edecekler, ay yıldızlı bayrağımızı oraya dikeceklerdi.
Yazık ki yazık, bayrağın sapını Türkiye'de unutmuşlardı. Ay'da sap bulmak da, takdir edersiniz ki, imkânsızdı.
En kötüsü de, unutulmuşlardı.
Memleket bambaşka bir gündemle kavruluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 166 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.261 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 885 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 921 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar