Demirtaş’ı asıl ben yedirmem

Bir şeyin olmasını istemezseniz daha fazlasını istiyormuş gibi yaparak da amacınıza ulaşabilirsiniz.Sözgelimi barış istemiyorsanız, “barış bir felaket birader, savaş gibisi yok” demezsiniz; “demokrasi...

Bir şeyin olmasını istemezseniz daha fazlasını istiyormuş gibi yaparak da amacınıza ulaşabilirsiniz.

Sözgelimi barış istemiyorsanız, “barış bir felaket birader, savaş gibisi yok” demezsiniz; “demokrasi gelmeden barış olmaz” dersiniz.
Liderinizi veya “başkanınızı” tasfiye etmek istiyorsanız,paralelcilerin Süleyman abisinin naklettiği gibi, “Öleceksen de öl, s(..)tir git artık, yeter” demezsiniz.

Öcalan'a özgürlük” dersiniz.
Çok kullanışlı bir söylemdir bu! Bir taşla kuş sürüsü vurmuş gibi olursunuz.
O kadar ki, hem barış istemediğinizi maskelersiniz, hem Öcalan'ıtekrar hapsetmiş olursunuz, hem de ne vefakar adamlar, liderlerine de ne kadar sadıklar, dedirtirsiniz.

Öcalan'a da naçar (Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'nun naklettiğine göre) “Ben bu toprakların ürünüyüm ama Selahattin uluslararası proje! Ben giderek izole olurken Selahattin göz göre göre parlatıldı!..” demek kalır.

Veya…
Kandil'deki Cemil Bayık gibi söylersiniz. Amberin Zaman'a Aralık 2014'te, “Savaşa biz karar veririz. Ateşkes bozma yetkisi bizde ve bizim yönetimimizde. Ama barışa, sürecin devamına Önder Apo karar verir…” demişti.
Yani, Öcalan'ın size savaşmayın diyemeyeceğini ilan edersiniz.

Yani…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.883 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 325 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.263 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 888 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar