İsrail, ardından Rusya... Krizleri geride bırakan stratejik hamleler

Türkiye, aslında dünya, güne İsrail ile Türkiye arasında varılan uzlaşı haberiyle başladı. Dünya basını bu anlaşmaya geniş yer verirken, bizdeki Anti-Erdoğanopati hastalığına...

Türkiye, aslında dünya, güne İsrail ile Türkiye arasında varılan uzlaşı haberiyle başladı. Dünya basını bu anlaşmaya geniş yer verirken, bizdeki Anti-Erdoğanopati hastalığına yakalanmış çevrelerin, hemen gelişmeleri çarpıtma çabalarına tanık olduk. İsrail ile varılan anlaşmayı radikal Yahudiler büyük tepkiyle karşılarken, Haaretz gibi önde gelen İsrail gazeteleri Türkiye açısından önemli kazanımların olduğu bir metin olarak yansıtıyordu, Haaretz, “Bu bir İsrail başarısı olarak görülmemeli,” ifadesini kullandı.

İsrail basınına göre, bu anlaşmayla HAMAS’ın Türkiye ile ilişkileri meşrulaşıyor ve Türkiye, Gazze’yi önemseyen tek ülke olarak görülüyor.

Yine İsrail basınınca uzlaşıya ilişkin verilen haberlere göre, HAMAS’ın temsili devam ediyor ve Türkiye, HAMAS’ın diplomatik üssü olarak pozisyonunu sürdürüyor. Ben demiyorum, İsrail basını diyor bunları. Peki, haberin duyulmasıyla ayağa kalkan çevreler ne yapıyor? Türkiye’nin geri adım attığı algısı için canla başla çalışıyorlar. Gazzeliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı liderleri olarak görüyorlar... Gazze’ye, su, elektrik, insani yardım malzemesi, kısacası nefes veriliyor. HAMAS, kendi adına gösterine tepkilerin aksine, gelişmelerden memnun ve Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine zarar verecek bir adım atmayacağından eminler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.604 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.501 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.775 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar