Paris’te sokak ortasında başınıza silah dayanırsa

Fransa’daki terör saldırılarının ardından Avrupa’da terörle mücadele tam gaz devam ediyor. Olağanüstü halin ilan edildiği ve ardından 3 ay uzatıldığı Fransa’da son bir hafta içinde adli...

Fransa’daki terör saldırılarının ardından Avrupa’da terörle mücadele tam gaz devam ediyor. Olağanüstü halin ilan edildiği ve ardından 3 ay uzatıldığı Fransa’da son bir hafta içinde adli mercilerin kararına ihtiyaç duyulmaksızın 1000’den fazla arama gerçekleştirildi.

Fransa’nın yakın komşuları da terör alarmından nasibini aldılar. Belçika önceki akşam saatler süren bir terör operasyonu nedeniyle yaşamı durma noktasına getirdi. Hayat durdu ve Brüksel’de devam eden kovalamaca nedeniyle halk evlerine kapandı. Basın, resmi makamların talebi üzerine haber yayınını kesti. Sosyal medyada operasyonla ilgili bilgi paylaşımı bir anda durdu. Belçikalılar, operasyonun en yoğun anlarında sosyal medyadan sadece kedi resmi paylaşarak, ironinin ve aslında resmi uyarılara tam anlamıyla uymanın dibine vurdular.

“Bizde olsa” diye başlayan cümleler kuracak olursak, cümlenin devamının nasıl geleceğini de çok iyi biliyoruz aslında.

Bütün bu hengame içinde öyle sahneler yaşanıyor ki. Bu yoğun sıkıyönetim günlerinden geriye işte o sahneler kalacak zihinlerde.

Paris’te yıllarca yaşamış ve ardından eşinin görevi nedeniyle Brüksel’e taşınmış olan arkadaşımın başına gelen bir olayı paylaşacağım sizlerle, Avrupa’daki terör ortamını daha iyi anlatabilmek için.

Adına Ali diyelim. Ali, yanında bir arkadaşıyla birlikte Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bonne Nouvelle bölgesinde arabasında seyahat etmektedir. Yanından geçen eski bir arabadaki kişi kendisini dikkatle süzer. Ve sıkı durun. Birden iki motosikletli arabanın önünü keserler ve silahlar çekilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.603 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.499 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.774 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar