AK Parti hayranı Ermeni koro üyesinin anlattıkları

AK Parti’ye oyumu vereceğimi söyleyince cüzzamlıymışım gibi bakıyorlar. Ama bu mesele için Ak Parti adım attı ve bundan sonra da atacak.” Bu sözler, Ermeni kilisesinin korosunda ilahiler söyleyen Harmina...

AK Parti’ye oyumu vereceğimi söyleyince cüzzamlıymışım gibi bakıyorlar. Ama bu mesele için Ak Parti adım attı ve bundan sonra da atacak.” Bu sözler, Ermeni kilisesinin korosunda ilahiler söyleyen Harmina Mısır’a ait.

AB Bakanı Volkan Bozkır’ın, 24 Nisan günü Meryem Ana Kilisesi’ne gelmesini beklerken, kilisenin girişinde Ermenilerle kısa sohbetler yapma imkanım oldu. İlki, haber kanallarındaki tartışma programlarının sıkı bir takipçisi ve 24 TV izleyicisi olduğunu söyleyen Harmina Mısır ile idi. Harmina Mısır, basının daha fazla kendileriyle ilgili haber yapmasını isterken, oyunu AK Parti’ye vereceğini söylemeyi de unutmadı. Ermeni Rahip Tatul da, kilise avlusunda koşturan Ermeni yetkililerden birisiydi. Bakanın gelişine çok kısa bir süre kaldığı için sorularımı acele içinde yürürken yanıtladı. Ermeni cemaatinin AB Bakanı’nın törene katılması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ve tabi gazeteci Raffi A. Hermonn. Bugün gelinen noktayı yıllar önce Ragıp Zarakolu ve Paris’te yaşayan Yozgatlı Ermeni Jean-Claude Kebapcıyan ile başlattıkları inisiyatifin bir sonucu olarak görüyor ve mutluluğunu saklamıyordu.

İstanbul’da güvercinler konuştu

24 Nisan günü dünyanın pek çok noktasında öfke dilinin konuştuğu törenler yapılırken, İstanbul’daki anmada beyaz güvercinler konuşuyordu.

Kumkapı’da bulunan Meryem Ana Kilisesi “Surp-Asdvadzadzin Patriklik Merkezi Kilisesi” kelimenin tam anlamıyla “tarihi” bir ana tanıklık etti. Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır’ın 1915 olaylarının 100. Yılı nedeniyle düzenlenen ayine katılması Türk-Ermeni ilişkilerinde, Ermeni tarihinde ve de Türk tarihinde bir kavşak noktasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.603 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.499 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.774 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar