Filistinli öğrenci ve gelecek

Geçtiğimiz Pazartesi günü SETA Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nde “Medya, sistem ve ideoloji” konulu bir seminer verdim. Dünyanın farklı ülkelerinden...

Geçtiğimiz Pazartesi günü SETA Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nde “Medya, sistem ve ideoloji” konulu bir seminer verdim. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrencilere İstanbul Medya Akademisi ile Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nın (YTB) ortak olarak sunduğu seminerler dizisi, Makedonya’dan Ukrayna’ya, Arnavutluk’tan Suriye’ye onlarca öğrenciyi buluşturuyor.

Öğrencilerin ortak özelliği Türkçe konuşmaları. Yeni gelenler az sayıda kelimeyle, uzun zamandır Türkiye’de bulunanlar ise kırık hoş bir Türkçe’yle kendilerini ifade ediyorlar.

Seminerin konusu olan “Medya, sistem ve ideoloji” başlığından çok Türkiye siyaseti ile ilgiliydiler.

Küresel sistemde Türkiye’nin nerede durduğunu belki en net görebilenler yabancı öğrencilerdi. Makedonyalı öğrenci Türkiye’nin ülkesindeki etkisini Saraybosna’dan gelen öğrencinin hemen yanındaki koltukta anlatıyor, arka sırada oturan Kongo’lu genç “Afrika kıtası ve Türkiye” sorusunun en somut yanıtı oluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.604 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.501 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.775 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar