‘AKP’ye oy veren kitlede MHP’li oranı yüzde 8’

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Yozgat ve Sivas’ta miting yaptı. Genellikle karayolunu kullanan Bahçeli şehre girerken araç konvoyu yapılmasını yasaklamış. Gerçek katılımı görmek için mitinglere insan...

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Yozgat ve Sivas’ta miting yaptı.

Genellikle karayolunu kullanan Bahçeli şehre girerken araç konvoyu yapılmasını yasaklamış. Gerçek katılımı görmek için mitinglere insan taşınmasına izin vermediği söyleniyor. Mitingsonrası teşkilatla buluşuyor, isteyen herkesle resim çektiriyor. En çok kadınlar ve gençler ilgi gösteriyor.

Ben mitinglerin Yozgat ayağını izledim ve bazı meslektaşlarımla birlikte kendisiyle sohbet etme imkânı buldum. Daha önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve SP Lideri Kamalak ile miting öncesi veya sonrasında periscope uygulamasıyla canlı yayın yapmıştım. Bahçeli’ye de teklif ettim ama uygulamadan haberi yoktu. “Ben dibini görmediğim kuyudan su içmem” diyerek önerimi nazikçe reddetti. MHP Lideri’yle sohbetimizin ayrıntılarını haberlerde okuyacaksınız ama benim dikkatimi çeken AK Parti’ye ilişkin saptamalarıydı.

Örneğin AK Parti seçmen tabanını şöyle tarif etti: “AKP’nin kamuoyu araştırmaları 4 atlı arabadır. 3 at Beşir Atalay’a aittir. Biri dışarıdan Atalay’ın üstünü örtmek için yapılmış olandır. Kovboy filmlerinde veya Fransız filmlerinde görürsünüz 4 atlı, haşmetli bir şey. Onların yaptığı araştırmalarda MHP’ye oy vermiş kitle, AKP’nin aldığı oyların yüzde 8’i kadardır. MHP’nin değil, AKP’nin aldığı oyların yüzde 8’i. Bunlarda zaman zaman dönüşler, yeni kayışlar oluyor. Bunların bir kısmı Türkiye’deki gelişen olayları okumaya bağlı. Veya başka şahsi faktörlere bağlı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erken/tekrar seçim olursa... 19 Haziran 2015 | 14.210 Okunma AKP-MHP en kolayı gözüküyor ama.. 12 Haziran 2015 | 2.894 Okunma Kürtlerin sistemin merkezine yolculuğu 08 Haziran 2015 | 2.883 Okunma ‘AKP’ye oy veren kitlede MHP’li oranı yüzde 8’ 26 Mayıs 2015 | 4.429 Okunma ‘CHP ve HDP bizden cesaret alarak Ermeni aday gösterdi’ 19 Nisan 2015 | 2.740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar