Şampiyon olan da düşenler de hak etti

Zaman zaman bizlerin hakemlerle, kurullarla, federasyonla ilgili birtakım eleştirilerimiz oluyor. Bana göre haklı eleştiriler ama sonuçta liglerin boyu 3-4 hafta değil... 34 hafta sonunda ortaya çıkan bu tablo adaletsiz bir tablo değil. En iyi...

Zaman zaman bizlerin hakemlerle, kurullarla, federasyonla ilgili birtakım eleştirilerimiz oluyor. Bana göre haklı eleştiriler ama sonuçta liglerin boyu 3-4 hafta değil... 34 hafta sonunda ortaya çıkan bu tablo adaletsiz bir tablo değil. En iyi top oynayan takım Beşiktaş şampiyon oldu, en kötü top oynayan 3 takım da küme düştü. Son 4 maçta 9 puan almış bir takım olarak Rizespor, son maça gelene kadar 7 maçta tek galibiyeti olan Bursaspor'u geçemiyorsa, bunun bahanesi Trabzonspor maçı olmaz. Son maça sığınamazsınız.
Siyasi olarak da sosyal olarak da önemli bir sezon... Türkiye'de bir algı var: Cumhurbaşkanı'nın memleketi olan takım Rizespor küme düştü. Tersi olsa neler denecekti? Gerçekleri yazalım, birçok şey söylenecekti. Böyle uzun sezonlarda bazı kulüpler erken kopabilir ama ligin şampiyonu etkilenmez. Uyarlarımıza rağmen sürekli hoca değiştiren Gaziantepspor, lige hazırlıksız gelen Adanaspor düştü.
Bursaspor'un kötü serisi Rizespor'u devreye soktu ama sonuç değişmedi.
Sezon genelinde, büyük maçlar da dahil Rizespor seyircisi tribüne pek rağbet etmedi. 1. Lig'de belki daha fazla dolduracaklar. Asansör takım olması üzücü, iyi bir başkan ve hocaları varken... Hayat devam ediyor sonuçta. Bursaspor'u tebrik edelim. Ömer Erdoğan, Ergic ve Mustafa Er'i getirmişler bu hafta. Bursa şu anda şampiyon olmuş kadar mutlu... Yaşamaması lazım ama bunları. Birçok antrenör değiştirildi. Kulüp daha doğru yönetilmeli.
Bursa da bu kadroyla eziyet çekmeliydi, onu da söyleyeyim. Bu kadroya göre fazla puan almışlardı ilk yarıda. Zaman zaman çok eleştirdik, şampiyonluk güzel şey ama Bursa, Başakşehir'in pozisyonunda olmalı. Müthiş bir taraftar kitlesi var, potansiyeli var.
Öte yandan Rize-Trabzon rekabeti de biraz daha alevlendi maalesef. Düşmek kolay, çıkmak zordur. Ne takımlar var 1. Lig'de... Bugün de Eskişehir- Göztepe oynayacak. Baya önemli bir lig. Antep gidecek, Adana gidecek. Takıma takviye istemiş Hikmet hoca, takviye yapabilecek potansiyel de vardı. Yapmadılar devrede, göz göre göre düştüler. Aslında bu işler çoktan biterdi ama Bursa devreye soktu. İç dünyalarında neler yaşandı bilemiyorum ama göz göre göre oldu bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.308 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 350 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.326 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar