Psikolojik üstünlüğü gördüm

Son 10 dakika Galatasaray oyununu kaybedince Fenerbahçe fırsatı kaçırmadıKoskoca Galatasaray-Fenerbahçe maçında oynanan futbol, tam bir hayal kırıklığı...Tribünlerin boş olması da bir...

Son 10 dakika Galatasaray oyununu kaybedince Fenerbahçe fırsatı kaçırmadı

Koskoca Galatasaray-Fenerbahçe maçında oynanan futbol, tam bir hayal kırıklığı...
Tribünlerin boş olması da bir şey gösteriyor... Kazanan Fenerbahçe için de birçok şey söylenebilir. Fenerbahçeliler, skora mutludur ama oyuna mutsuzdur. Buna rağmen biz biliyoruz ki bu 11, diğer maça çıkacak.
Galatasaray öyle değil. Bu 11, yönetim kurulu 11'idir. Bu durum, Dursun Bey'i bile tartışılır hale getirir. Protesto belki şoktan dolayı olmadı. Başakşehir maçının 11'ine bakıyorum, biri bana anlatsın diyorum. Dün maç öncesi bakıyoruz, takımın yarısı yok! Senin inandığın, güvendiğin bir oyun şablonun yok ki.
Hem saha dışı hem saha içi faktörlerle bu takımı karman çorman yaptı.
Özellikle Fatih Terim'den sonra karmaşık bir düzeni var. Bence Bruma'yı çıkarması da hata. Gelmeyen takıma karşı bir bireysel yetenek... "Chedjou'ya tutundu" diyorduk, o evine gitti, yerine Ahmet oynadı.
Kötü Galatasaray, hiçbir şey yapmayan Fenerbahçe'yi yenemedi. Teoride kalan, kontratak yapamayan Fenerbahçe, 9 korner verdiği rakibini yendi.
Çünkü Tudor'un planı yok! Gelirken, "Aman burada oyuncuya dayalı düzen var" dediler herhalde, bunu halledeceğim diye düşünürken kendisini bitirdi, takımı da bitirdi.
Fenerbahçelilerin gelecek hali yoktu psikolojik olarak. Galatasaray, 80 dakika vuramayınca "İdare edeyim" deyince Fenerbahçe de geldi. Bu güneşe kar dayanmayacakgibiydi. Ne eksik şut, ne eksik iyi orta... 90'da sokuyor Josue'yi... 90'da Alex'i sokmaktan farksız bu. Son 10 dakika Galatasaray oyununu kaybedince Fenerbahçe fırsatı gördü. Bir kere geldi, olmadı, ikinciye geldi golü attı. Burada Fenerbahçe'nin derbideki psikolojik üstünlüğünü gördüm.
3-5-2 oynarsın, kendi görüşüdür, bir şey diyemeyiz ama yönetme açısından Tudor dün 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.307 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 348 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.325 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar