Tudor’dan kurtarıcı olmaz

Galatasaray evinde zaten berabere bitirmiyor, ya yeniyor, ya yeniliyor.Rakibi de oyunu kaybetmeyen, deplasmanda kazanmayı bilen bir ekip. Tribünlerde taraftar var ama full değil. Avrupa'da yoksun, kupada elenmişsin, bu maç da 2016-17 sezonunu bitirmiş oldu....

Galatasaray evinde zaten berabere bitirmiyor, ya yeniyor, ya yeniliyor.
Rakibi de oyunu kaybetmeyen, deplasmanda kazanmayı bilen bir ekip. Tribünlerde taraftar var ama full değil. Avrupa'da yoksun, kupada elenmişsin, bu maç da 2016-17 sezonunu bitirmiş oldu. Beşiktaş, 2-3 rakibinden biri olan Fenerbahçe'yi Anadolu'dan topladığı puanlarla devirdi. Galatasaray'la işini kendi bitirdi, Başakşehir ise ayakta ama grogi durumda. Ligi beklentinin de ötesinde çok erken bitirmek üzere... Beşiktaş dışında hiç kimsenin 70 puanı göremeyeceğini düşünüyordum.
Bu tablo da netleşti.
Tudor'u Rize'de seyrettikten sonra bu maça taktiksel anlamda kafa yoracağını düşünüyordum. Tudor kurtarıcı değil, sezon başı antrenörü... Galatasaray, buraya kadar laylaylom idman yaparak geldi buraya kadar. Tudor hem fiziksel olarak sıkılaştırmak istiyor, taktiksel olarak da çalışıyor ama sezonu kaybetti. Sezon içi antrenörü değil benim için Tudor, bunu cebime koydum.
Fakat sezon başı için iyi olabilir.
Tudor'un hücuma geçtiği zaman arkada üçlü stoper fikri vardı, hücumlarda Carole öne çıktı. Savunmada ise Carole geriye gelip svunmayı dörtledi. Ne var ki şampiyonluk yarışında olman için Tolga'yı oyuna almazsın.
Bence 0-0'ken bile alınmaz, hoca 1-0'ken aldı. Bu halde Tolga'yı sokmak "Ben 3-0 yenilmek istemiyorum" demektir. Yaz için bir şey söylemem, iyi bir çalıştırıcı olabilir. Savunma disiplini vardı ama kulübün şartlarına sen uyacaksın.
Şu an sezon başı değil. 7 puan önde olan takıma bakarsan bir sürü hücumcu var. Hatta Gökhan Gönül de sakatlanmasaydı, Aboubakar hamlesini de yapacaktı. Kendi oyununu oynayarak ligi sürklase etti. Ersun Yanal'lı Fenerbahçe sezonu gibi erken biter.
Galatasaray'ın bundan sonra çok puan kayıplarını göreceğiz. Hatta şunu söyleyeyim, Podolski bir anda, Japonya'ya dahi gidebilir, 3 milyonu kurtaralım diyebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cüneyt hoca VAR’a karşı 04 Eylül 2018 | 4.308 Okunma Kayseri’ye saygı Trabzon’a alkış 03 Eylül 2018 | 350 Okunma Trabzon, Alanya’ya benzemez 02 Eylül 2018 | 3.249 Okunma Aldatmamalı! İyi bir forvet lazım 29 Ağustos 2018 | 3.326 Okunma Ofsayt kuralının değişmesi lazım 28 Ağustos 2018 | 3.637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar