Evet, Trump’ın bu en zor görüşmesi

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Belki de siz bu yazıyı okuduğunuzda görüşmüş olacak. ABD basınıbu görüşmenin...

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Belki de siz bu yazıyı okuduğunuzda görüşmüş olacak.

ABD basınıbu görüşmenin Trump’ın en zor görüşmesi olacağını yazmış.

AB basınının Trump aleyhtarlığı göz önünde bulundurulduğunda bu değerlendirmeyi farklı ele almak mümkündür ancak gerçeklik tarafını görmemizde fayda var.

***

Erdoğan her şeyden önce hem haklı, hem özgüven sahibi, hem de fikir ve teklif sahibigüçlü bir lider olarak konuşacak.

Haklıçünkü müttefik devlet başkanı olarak muhatabını terör örgütleriyle işbirliği yaptığını ispat edecek elinde kuvvetli delilleri var.

Özgüven sahibiçünkü referandumdan halk desteğini alarak çıkmış, Çin’deki“Kuşak ve Yol” ve toplantısında doğunun üçüncü önemli ülkesinin başkanı olarak ağırlanmış bir lider.

Fikir ve teklif sahibi,çünkü terörle ve özellikle DAİŞ ile nasıl mücadele edileceğini Fırat Kalkanı’nda göstermiş ve Rakka’nın kurtarılmasında da alternatif teklifleri var.

Kısaca Erdoğan buluşmada başı dik ve proje sahibi bir lider konumunda.

***

ABD ise tam tersine mahcup ve savunma pozisyonunda.

Trumpdünyanın en güçlü devletinin başı ama kendisi aynı oranda haklı ve güçlü değil. Çünkü savunma argümanları çok zayıf.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar