İsimsizler

Geçen hafta birkaç günlüğüne el-Cezire televizyonunda yayınlanan “Karşıt Görüş” programına katılmak üzere Katar’da...

Geçen hafta birkaç günlüğüne el-Cezire televizyonunda yayınlanan “Karşıt Görüş” programına katılmak üzere Katar’da idim.

Karşımda Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini savunan Cezayirli bir siyasetçi vardı.

Arap muhaliflerin tek kaynağı Kılıçdaroğlu’nun söylemleri.

Rehberi Kılıçdaroğlu olanlar dışarıda da acınacak haldeler.

Referandumu anayasa değişikliğinin değil Erdoğan’ın oylanması olarak görüyorlar!

Saçma sapan bir reklam filminin imasına bile sokaklara dökülen ve kapısında sabahlayan bu milletin Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceğini görüyorlar ama görmek istemiyorlar!

***

Katar’da Arap TV yayınları dikkatimi çekti. Türk dizilerinin Arap televizyonlarında yayınlandığını biliyordum ama gece gündüz tekrar ettiklerini bilmiyordum.

Programa hazırlık için otel odasında çalışırken gündüz TV kanallarını gezdim, şaşırdım kaldım. Türk dizileri sadece geceleri değil gündüzleri de tekrar tekrar yayınlanıyor!

***

Hele Katar TV’nin Ertuğrul reklamları şaşırtıcı. Neredeyse saat başı Ertuğrul dizisinden kısa bölümler yayınlanıyor.

Dizi sektörümüzün bu sınır ötesi etkinliği Türkiye sevgisini inanılmaz boyutlara taşımış.

Erdoğan sevgisiise tartışılmaz boyutlarda. Erdoğan Türkiye’de %52 ile seçildi, Arap dünyasındaki desteği ise kimi Arap medya kuruluşlarının aleyhte olmasına rağmen %80'lerin üzerinde dersem abartmış olmam.

Arap sokağına tartışmasız Erdoğan sevgisi hakim.

Mesela Lübnan’nın Ermeni asıllı turizm bakanı Kaydanyan’ın Türkiye aleyhine yaptığı bir konuşma üzerine Lübnanlılar soysal medyada özür dilemesi ve istifa etmesi için kampanya başlattı. (Bu bakan hakkında daha sonra müstakil yazı yazacağım.)

***

Ben asıl Cuma gecesi seyrettiğim ‘İsimsizler’ dizisinden bahsetmek istiyordum söz nereden nereye geldi.

Cuma günü gece geç vakit eve geldiğimde bir yandan sosyal medyayı takip ediyor bir yandan da TV kanallarını geziyordum.

Daha önce seyretme fırsatı bulamadığım Kanal D’de yayınlanan ‘İsimsizler’ dizisine takıldım kaldım. Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıdan yola çıkılarak hazırlanmış dizinin bu ilk bölümü tek kelimeyle mükemmeldi.

İnsanımızın, polisimizin askerimizin ve memurumuzun vatan sevgisi, görev aşkı, azim, kararlılık ve cesareti, devletine milletine sadakati, birlikte yaşama bilinci, değerlerine bağlılığı ve de hainlerin ihaneti ancak bu kadar anlatılabilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar