Bir komutanın namazda saf tutması!

Cumhurbaşkanı’nın körfez ülkelerine yaptığı ziyaret zamanlamasıyla ve içeriğiyle önemli bir ziyaretti. Trump’ın bölge politikasının henüz tam netleşmediği bu...

Cumhurbaşkanı’nın körfez ülkelerine yaptığı ziyaret zamanlamasıyla ve içeriğiyle önemli bir ziyaretti.

Trump’ın bölge politikasının henüz tam netleşmediği bu aşamadaCumhurbaşkanı’nın bu ziyareti önemli mesajlar içermesi bakımından da dikkat çekiciydi.

Öyle ki İran hemen diplomatik bir atak yaparak Kuveyt ve Umman’a en üst düzeyde ziyaret ile cevap verme ihtiyacı hissetti.

***

Türkiyeyüz yıl aradan sonra bölgeye asli faktör olarak dönen ve bölge sorunlarında aktif rol alan bir kuvvet olarak dikkatle takip ediliyor.

Özellikle de Fırat Kalkanı’ndan sonra masada olduğu gibi meydanda da bulunması önemini daha da artırmış oldu.

Körfez ülkelerine yapılan ziyarette Genelkurmay Başkanı’nın ve MİT Müsteşarı’nın cumhurbaşkanına eşlik etmesi bu ziyareti sıradan ikili ilişkiler ekseninden çıkarıp bölge sorunlarıyla yakından ilişkili bir ziyarete dönüştürmüştür.

***

Cumhurbaşkanı’nın Bahreyn’de yaptığı konuşma da ziyaretin hedeflerine işaret etmesi açısından çok boyutlu mesajlar içeriyordu.

Filistin sorunundan, Suriye sorununa, Irak’tan Yemen’e, Yemen’den Libya’ya kadar bölgesel sorunların tamamına dikkat çekilmiş ve Türkiye’nin bunların tamamıyla yakından ilgilendiği mesajı çok açık biçimde verilmiştir.

Mülteciler, güvenli bölge, terörlemücadele gibi önemli sorunlar hususunda da dünya ve bölge ülkelerini duyarlı olmaya çağırması nezaket dairesinde ikazlar içeriyordu.

***

Dün medyaya yansıyan fotoğraflar ise Türkiye’nin geçirdiği sessiz devrimin ipuçlarını veriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar