Abdulhamid Erdoğan benzerliği

TBMM Başkanı İsmail Kahraman beyin himayelerinde Dolmabahçe Sarayı’nda üç gün (22-25 Eylül) süren bir sempozyum yapıldı. “Doğumunun 174. Yılında Sultan II. Abdulhamid Han ve Dönemi” konulu...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman beyin himayelerinde Dolmabahçe Sarayı’nda üç gün (22-25 Eylül) süren bir sempozyum yapıldı.

“Doğumunun 174. Yılında Sultan II. Abdulhamid Han ve Dönemi” konulu uluslararası bir sempozyum.

Prof. Dr. İlber Ortaylı beyin koordinesinde yürütülen sempozyumda iki ayrı salonda 3 gün süren 9 oturum gerçekleşti. Tam 56 tebliğ sunuldu.

Her tebliğ kitap mahiyetinde bir konunun özeti mesabesindeydi.

***

Sempozyumun ilk gününde (22 Eylül) Dolmabahçe Muayede Salonu’nda ‘II. Abdulhamid Han Döneminden İzler Sergisi’nin açılışı yapıldı. Peşinden Medhal salonundaki açılış törenine geçildi.

Açılış töreninde İsmail Kahraman ve İlber Ortaylı beyler yaptıkları konuşmalarda Sultan aleyhindeki bütün menfi propagandalara gerekli cevapları özet olarak verdiler.

Aynı gün akşam “Sultan II. Abdulhamid Han ve Dönemi Belgesel Gösterimi” icra edildi.

***

Sunulan tebliğler öyle medyada tartışıldığı ve kimi önyargılıların iddia ettiği gibi Sultanı tek yönlü ele alan tebliğler değildi.

Aksine Sultan, müsbet-menfi her yönüyle ele alındı. Sadece lehindeki görüşler değil aleyhindeki görüşlere de yer verildi.

Mesela 23 Eylül günü yapılan bir oturumun konusu sultana muhalefet idi. Jöntürklerden ulemaya kadar bütün muhalefet cephelerinden bahsedildi.

Yani sempozyum medyada tartışıldığı gibi tek yönlü değil objektif bir sempozyumdu.

Hatta o kadar objektifti ki sultanın musiki ve fotoğraf konulu oturumuna dindar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar