Sonunda siyasetin sabrını taşırdılar

HDP maalesef kendisinden beklenen misyonu ifa etmemekte direniyor. Ve maalesef terör eylemlerine destek vermekten imtina etmiyor.  Sadece 7 Haziran seçimlerinden sonra vuku bulan 281 terör eylemini kınamak bir yana çeşitli...

HDP maalesef kendisinden beklenen misyonu ifa etmemekte direniyor. Ve maalesef terör eylemlerine destek vermekten imtina etmiyor. 

Sadece 7 Haziran seçimlerinden sonra vuku bulan 281 terör eylemini kınamak bir yana çeşitli kılıflarla savunmak gibi bir yanlışta ısrar ediyor.

Öylesine terör yanlısı politika izliyor ki sonunda AK Parti Genel başkan Yardımcısı Prof. Mustafa Şentop bu ilişkinin kapatma nedeni olabileceğini söylemek zorunda kalıyor.

Öylesine terörü açıktan destekliyor ki sonunda MHP Genel Başkanı, Yargıtay Başsavcısını göreve çağırıyor.

Sonunda siyasetçilere bunu da söylettiler.

***

Partilerin halk tarafından açılıp halk tarafından kapatılması esastır.

Bu doğru lakin bütün demokratik ülkelerde partilerin kurulmasını, çalışmasını düzenleyen anayasal ve yasal kurallar da var.

HDP şimdi terörün desteğinde ve terörü destekleyerek ve de sırtını terör örgütlerine dayadığını açıkça ilan ederek sözde siyaset yapmaya çalışıyor.

Sonra da partileri halk kurar halk kapatır gerekçesinin arkasına sığınıyor.

Bu tam olarak kural tanımazlığın ve meydan okumanın hatta tehdidin dik âlâsıdır.

***

Ben kapatılmasından yana değilim. Faydası yok.

Yedek partileri zaten hazır.

Bunu kapatırsınız yarın öteki partiyle siyasete devam ederler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar