O tehcir zaruri bir tehcirdir, insanlık suçu olan keyfi bir tehcir değildir

Bugün 24 Nisan sözde Ermeni soykırımının yıldönümü.Bu sene yüzüncü yıl olması münasebetiyle Ermenistan ve diaspora ayrı bir önem atfediyor. Ermenistan cumhurbaşkanının Euronews kanalına...

Bugün 24 Nisan sözde Ermeni soykırımının yıldönümü.
Bu sene yüzüncü yıl olması münasebetiyle Ermenistan ve diaspora ayrı bir önem atfediyor.

Ermenistan cumhurbaşkanının Euronews kanalına verdiği mülakatı dinledim.

Tarih komisyonunu reddediyor, ısrarla Türkiye soykırımı itiraf etsin diyor. Bugün Çanakkale’de yapılacak töreni de eleştiriyor.

***

1915 yılı Birinci Dünya Savaşı’nın devam ettiği yıldır. Osmanlı devleti batıda, Çanakkale’de düvel-i muazzamaya karşı, doğuda Rusya’ya karşı savaşmaktadır.

Ruslar saldırıya başladığı günden itibaren maalesef doğudaki Ermeni vatandaşlarımızın bir kısmı (50.000) gönüllü olarak Rus ordusunun saflarına katılmışlar, silahlandırılarak kendi ülkelerine karşı savaşmaya başlamışlardır. Bir diğer kısmı ise çeteler oluşturarak bir taraftan Müslüman köyleri basıp katliamlar yapmaya bir taraftan da cephe gerisinde Osmanlı ordusuna saldırmaya devam etmektedirler.

Van’da Ermeniler isyan etmişler ve Van’ın Ruslar tarafından düşürülmesine yardımcı olmuşlardır.

Öte yandan ülke çapında örgütlenen Ermeni komitacılar büyük bir isyan hazırlığı yapmaktadır. Bunu hisseden devlet 24 Nisan 1915 tarihinde komitacıları tutuklamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar