Engelli raporu nasıl tespit edilir?

Ülkemizde yasal düzenlemelerle pozitif ayrımcılık yapılan engelliler için belli şartlar sağlandığında erken emeklilik imkanı sağlanmaktadır. Ancak her engelli raporu olan, malulen ya da engelli vergi indirimi ile...

Ülkemizde yasal düzenlemelerle pozitif ayrımcılık yapılan engelliler için belli şartlar sağlandığında erken emeklilik imkanı sağlanmaktadır. Ancak her engelli raporu olan, malulen ya da engelli vergi indirimi ile sağlanan haklardan yararlanamaz. Hem diğer koşulların sağlanması ve hem de ayrıca rapor içeriğinin ve engel oranının usule uygun olması gerekir.

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi mevzuatımızda engelli olarak tanımlanmaktadır.

Bir kimsenin yine engelli sayılabilmesi için, tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekmektedir.

Çok sık

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar