Çalışma yaşamında annelere özel haklar

Cennet, annelerin ayakları altındadır. Yaşamımızın her bölümünde, var olan ve kutsal olan annelik görevini sürdürürken, çalışma hayatında da varlıklarını devam ettiren ve her zaman da devam...

Cennet, annelerin ayakları altındadır. Yaşamımızın her bölümünde, var olan ve kutsal olan annelik görevini sürdürürken, çalışma hayatında da varlıklarını devam ettiren ve her zaman da devam ettirmesi gereken annelerimizin, bu yazı vesilesiyle öncelikle annelerimizin gününü kutluyorum. Kadınların, çalışma hayatlarında varlıklarını koruyabilmeleri için, son dönemlerde çok ciddi düzenlemeler yapıldı.

Bunlar genel olarak, çalışma saati sınırları, analık izni, doğum yardımı (devlet tarafından verilen), yarım çalışma hakkı (İŞKUR destekli), ücretsiz izin, kısmi süreli çalışma, süt izni, evde çocuk bakımı desteği, büyükanne desteği, doğum yardımı, çeyiz yardımı, emzirme ödeneği ve emeklilikle ilgili bazı yeni haklardan oluşuyor.

Gebe veya emziren kadınların çalışma yasağı

Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamazlar.

Yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasaktır. Bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılmaz. Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar