Ekonomik kalkınmada ‘markalaşma’ şart!

Bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsur, yatırım ve istihdam artışının ihracatla desteklenmesidir. Böylece bir yandan daha fazla yatırım çekilerek çalışan/istihdam sayısı ve buna bağlı...

Bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsur, yatırım ve istihdam artışının ihracatla desteklenmesidir. Böylece bir yandan daha fazla yatırım çekilerek çalışan/istihdam sayısı ve buna bağlı olarak vergi ve sosyal güvenlik gelirlerinde artış olacak, öte yandan ihracatta artışla beraber cari açık azalarak ülkede gelişme ve büyümenin toplumun tüm kesimlerine dağıtılması sağlanmış olmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, 2023 yılı için konulan 500 milyar dolarlık hedef, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından da aynı kararlılıkla sürdürülüyor.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşarak, ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasının sağlanması hedefinin gerçekleştirilmesi için Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TOBB, DEİK ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği içinde ciddi çalışmalar yapılıyor.

Başta Suriye, Mısır, Filistin-İsrail, Irak, Ukrayna-Rusya krizi olmak üzere Dünya’da pek çok coğrafyada sıkıntılı günler yaşanırken, çok zor ve sıkıntılı bir dönemde sayın Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanlığı görevini üstlendi. İhracatın kaptan köşküne oturan sayın Bakan tabiri caizse TOBB, Ticaret ve Sanayi Odaları, TİM, DEİK, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile birlikte ihracat kapasitesini artırmak için yurtdışı gezi ve programlarına katıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar