15 Temmuz: Darbe/ler tekerrür etmesin diye…

Önceki yazımın önce başından bir alıntı: “… Erbakan Hocamızın prensibi gereği önce TEŞHİS, sonra TEDAVİ merhalesi… / Ne dersiniz; birkaç yazı ile meselenin bu boyutları üzerinde...

Önceki yazımın önce başından bir alıntı: “… Erbakan Hocamızın prensibi gereği önce TEŞHİS, sonra TEDAVİ merhalesi… / Ne dersiniz; birkaç yazı ile meselenin bu boyutları üzerinde duralım mı? / Bize göre 15 Temmuz’lar ancak böyle önlenebilir.”
Tekrar tekrar hatırlatma da Erbakan metodudur; buna istinaden önceki yazımın sonundan bir alıntı: “İkinci darbe (…) tehlikesi tam olarak önlenmiş değildir...”
Evet, tekrar darbe olmasın diye hem TEŞHİS hem TEDAVİ şart; aksi halde!!!
Evet, aksi halde geçmişten ibret almayanlar için tarih hep tekerrür eder…

Evet, tarihin yani darbelerin tekerrür etmemesi için TEDAVİ şart…
Bize göre tek çare ve çözüm var, o da şart; ADİL DÜZEN…
Bundan sonrakiler bugünkü dört gazete ve beş yazardan.

Önceki yazımda olduğu gibi yine Millî Gazete ve iki yazar ile başlayacağım. Mehmed Şevket Eygi yazı başlığında soruyor: Yeni Bir Darbe Olur mu? Eygi’nin sadece dört soru-cevabını aktarayım. SORU: Türkiye’de birtakım önemli ve güçlü kişiler, gereken şekilde uyarılıyor mu? CEVAP: Uyarılmıyor. / SORU: Bu konuda ne yapılması gerekir? CEVAP: Birtakım yakın danışmanların ve dostların, gerçekleri çok çıplak şekilde, eğip bükmeden açık ve seçik şekilde bildirmeleri gerekir. / SORU: Birileri masum mudur? CEVAP: Kesinlikle değildir. Onlar vaktiyle, bugün sövüp saydıkları kimseye büyük saygılar göstermişlerdir. / SORU: 15 Temmuz darbesi bir iç hareket midir, yoksa plan program ve proje olarak dış kaynaklı mıdır? CEVAP: Kesinlikle dış kaynaklıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evet, ‘İSLAMİ NİZAM’ yani ADİL DÜZEN… 11 Şubat 2018 | 307 Okunma Kur'an ve ilim 950'inci seminerinden 04 Şubat 2018 | 215 Okunma Adil Düzen Denemelerine Dünyadan Örnekler - 1 28 Ocak 2018 | 213 Okunma Kur’an ve ilim, şeriat düzeni, tarikat ve detaylar 21 Ocak 2018 | 177 Okunma Nuh Nebi’den kalma mı dediniz… Peki, ya siz! 14 Ocak 2018 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar