'Sağlıklı yetişme dersi'

Uyuşturucu, bugünkü hayatta en büyük felaketlerden biridir. Silah kaçakçılığı gibi uyuşturucu da gayrı meşru korkunç bir gelir kaynağıdır. Türkiye'deki ünlü bölücü...

Uyuşturucu, bugünkü hayatta en büyük felaketlerden biridir. Silah kaçakçılığı gibi uyuşturucu da gayrı meşru korkunç bir gelir kaynağıdır. Türkiye'deki ünlü bölücü terör örgütünün de en büyük kazanç kaynağı uyuşturucudur. Silahla vatan bölünmeye çalışılırken uyuşturucuyla da gençlerimiz çürütülerek istikbâlimize kastedilmekte.

Uyuşturucunun envâî çeşidi bulunmaktadır. İlköğretim okullarının önleri dahi uyuşturucu eşkıyası için pazar olabilmektedir. Kullanıcı yaşı, çok erken yaşlara kadar inmiştir. Bunlara yakalanan gençler, felaketlerin en büyüğüne düşmekte, aileler perişan olmaktadır. Uyuşturucu, İstanbul'da en ihtimal verilmeyecek muhitlerde bile gençleri pençesine almış vaziyette.
Diğer tehditler alkol ve fuhuştur.
Alkolle hakkıyla mücadele edilmemektedir.
Nasıl ki faiz hâlâ imtiyazlı konumdaysa alkol de imtiyazlı ve itibarlı konumdadır. Sanki  alkol ve faizle mücadele laiklikle mücadele gibi abes ötesi bir ilericilik algısına dönüşmektedir. Hâlbuki alkol üstelik dar gelirli birçok ailede bir yıkım ve aile faciası sebebidir. Alkol, trafikte aşırı sür'atle başa baş yarışmaktadır.
Fuhuş, toplum ve geleceğimiz için diğer yıkım sebebidir. Boşanmalardaki esas etkendir. Ahlâk dışılık boşanmaları, boşanmalar cemiyet yapısını tehdit etmektedir. Ana-babası ayrı çocuk nüfusu her gün artmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar