'Hıristiyani terör'

İngiltere'de araçlı-bıçaklı ve ölümle biten saldırılar maalesef devam etmektedir. Sonuncusu pazarı pazartesine bağlayan gece yine Londra'da yaşandı. Bir kere daha Müslümanlar, İslamofobi ile nefret ve intikam...

İngiltere'de araçlı-bıçaklı ve ölümle biten saldırılar maalesef devam etmektedir. Sonuncusu pazarı pazartesine bağlayan gece yine Londra'da yaşandı. Bir kere daha Müslümanlar, İslamofobi ile nefret ve intikam duygularına marûz kaldılar.
Söz konusu saldırı, son olmayabilir. Son senelerde Batılı başkentlerle belli-başlı şehirlerinde görülen şiddet hareketleri üzerine bu devletler, terörle tanışır olmuşlardır. Daha evvel terörü, şarka mahsus bir ilkellik ve dehşet olarak algılayıp keyiflerince seyrederek keyiflerince yorumlar yapmaktaydılar. İki milyara yakın Müslümanı rencide etmekten sakınmayarak "İslamofobi" ve "İslâmî terör" diye "müfterî kavramlar" üretmekteydiler.
Zannediliyordu ki terör, hep uzak iklimlerde kalacak ve kendileri bundan hiç zarar görmeyecekler. Hâdisenin böyle olmadığı çok acı şekilde görüldü. Temenni edilir ki Hıristiyan dünya, Batı âlemi başa gelenlerden ders çıkartsın.
Son Londra saldırısı gösterdi ki insanlığın başına musallat olmuş "terör" adlı veba hâlâ olanca çıplaklığıyla ve tarafsız biçimde kavranmamaktadır. Bu menfur olayda saldıran, Müslüman kimliği taşısa ve ölenler de Hıristiyan olsaydı süreç, telakkî ve netice başka türlü olurdu.
Görgü şahidlerinin anlattığına göre müessif vak'a şöyle cereyan etmiştir:
Finsburg Park Camiînde teravih henüz bitmiştir; cemaat, camiden çıkmaktadır. Çıkan bir grup, ihtiyar bir Müslümanın kalb sancıları yaşadığını fark edince hemen yardımına koşarlar. Bir kişi, kalb masajı yapmaya başlar. Tam bu sırada 48 yaşında olduğu sonradan öğrenilen bir İngiliz saldırgan, minibüsünü kaldırımdaki Müslümanların üstüne sürer. Yaralananlar olur. O esnada minibüsten inmiş câni, "bütün Müslümanları öldüreceğim!" diye bağırarak kalabalığın üstüne gelmektedir. Tesirsiz hâle getirilip polisin gelmesi beklenir. Ötekileştirme zihniyeti, bu ândan itibaren kendini belli eder.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar