Dosta güven, düşmana korku dönemi!

Bundan böyle yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yola devam edecek olan AK Parti, 21 Mayıs'ta başlayan yeni döneme üç seçme sözle girdi:-Demokrasi, değişim, reform!Bunlar, partinin varlık hikmetinin ve yol haritasının...

Bundan böyle yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yola devam edecek olan AK Parti, 21 Mayıs'ta başlayan yeni döneme üç seçme sözle girdi:
-Demokrasi, değişim, reform!
Bunlar, partinin varlık hikmetinin ve yol haritasının değişmezleridir.
Ayrıca tüzükte 9 maddelik değişiklik yapıldı. İlk defa olarak "Genel Başkan Vekilliği" ihdas edildi. Genel başkan vekili, parti grubunun da başkanı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel başkanı da olurken parti grubunun başkanlığını genel başkan vekili icra edecek. En önemli değişiklik ise tüzüğe "tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak" ilkelerinin yazılmasıdır. Bu kararla partinin dünya görüşü bağlayıcı kılınmıştır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı sisteminde devletin federatif idareye geçeceği yolundaki iddialara da cevaptır.
Adalet ve Kalkınma Partisi, 3. Olağanüstü kongresinde 998 gün sonra kurucu lideriyle yeniden buluştu. Önce Türkiye'nin 16 Nisan'da parlamenter sistemi terk edip Cumhurbaşkanlığı veya Türk Tipi Başkanlığı tercih etmesi ve ardından yapılan anayasa değişikliğinin verdiği imkânla Cumhurbaşkanın partisinin başına geçmesi, partide müthiş bir heyecana yol açtı. 100 bin dolayında vatandaşın kongreye bizzat katılması ve milyonların da ekran başında olmasıyla "demokrasi, değişim, reform" diyerek sosyal bir mukavele imzalanmış oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar