Erdoğam-Trump

Sn. Erdoğan'ın Pekin ve Washington, DC seyahatleri üzerine eski bir Türkiye Başbakanı'nın eski bir ABD Başkanı Bill Clinton önündeki duruşunu hüzünle hatırlıyoruz. O fotoğrafta Amerikan Başkanı...

Sn. Erdoğan'ın Pekin ve Washington, DC seyahatleri üzerine eski bir Türkiye Başbakanı'nın eski bir ABD Başkanı Bill Clinton önündeki duruşunu hüzünle hatırlıyoruz. O fotoğrafta Amerikan Başkanı, koltuğun kenarına oturmuş olarak ayak, ayak üstüne atmışken Türk Başbakanı elleri önünde iki büklümdü.
Sadece onu hüzünle hatırlamıyoruz:
Aynı Başbakanın Belçika'ya "AB aile fotoğrafı" çektirmek için gidip de fotoğrafta kaybolmasını da aynı hüzünle hatırlıyoruz.
Bundan dolayıdır ki Sn. Erdoğan'ın Pekin'de resmî merasimle karşılanan tek devlet adamı olması değerlidir. Zirve sonrası Çin Devlet Başkanın bir yanına Putin'i alırken diğer yanına Erdoğan'ı alarak resim çektirmesi de sıradan bir hadise değildir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'ya gelirken Amerikan gazetelerinin Donald Trump'ı ikaz ederek "oldukça zorlu bir liderle karşılaşacaksın" demeleri de bizim adımıza iftihar edilecek bir kayıttır.
Trump-Erdoğan ikilisinin gerek Oval Ofis'te ve gerekse iş yemeğinde neler konuştukları bellidir. Kanaat Önderleriyle yapılan sohbet de aynı çerçevededir. 80 milyon, Washington'dan artık müzakere ve laf değil icraat beklemektedir. İş adamlarıyla olan görüşmelerse farklıdır. Türk-Amerikan ticaret hacmini genişletmek iki tarafın da menfaatinedir.
Türkiye'nin talebi bir cümleyle ifade edilecek kadar nettir. FETÖ'nün iadesi ve ABD'nin PYD/YPG'ye silah yardımı yapmaktan vazgeçmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar