En son ve en üstün

1980'lerde '90'larda "Türk-İslâm sentezi" diye bir tabir vardı. İslam da Türk de baş tâcı. Ancak İslamiyetin inşa edeni yüce Allah ve tatbik edeni de Sevgili Peygamberimizdir, aleyhisselam. Müslümanların hâllerinde...

1980'lerde '90'larda "Türk-İslâm sentezi" diye bir tabir vardı. İslam da Türk de baş tâcı. Ancak İslamiyetin inşa edeni yüce Allah ve tatbik edeni de Sevgili Peygamberimizdir, aleyhisselam. Müslümanların hâllerinde, hayatlarında beşer olmak hasebiyle eksikler yanlışlar olabilir. Halbuki İslâmiyet, her türlü hata ve eksikten uzaktır, ötedir, münezzehdir. Silsile-i âliyye adlı altın zincirin son devir mümtaz mümessillerinden Seyyîd Abdülhakim Arvasî hazretlerinin o sözleri ne kadar da efrâdını câmi, ağyarını mânidir.
Büyük velî der ki:
-İslâm dairesi içinde hiçbir mazarrat, İslâm dairesi dışında da hiçbir menfaat yoktur.
Burada bir fasıl açarak şu izahatı yapmak da ayrıca ihtiyaçtır:
Belki bu cümleleri kavramak için bazı kelimeleri, anlamakta bazı okuyucularımız zorlanabilirler. Ama insan kelimelerle düşünür. Kelime haznesi zengin olan meramını rahat ifade edebilir. Bu sebeple bu gibi durumlarda yüksünmeyip lügat karıştırmalı veya internetten onlara ulaşmalı.
Evet; İslam dini en son ve en mükemmel dindir.
Hoca efendiler her cuma hutbede tekrar ederler.
Kıyamete dek de tekrar edilecektir:
-İnned dîne indâllahil İslam/Allah nezdinde din, İslâmdır.
Zira diğer semâvî dinler, devir ve vazifelerini tamamlamış, onları gönderen Allahü teâlâ, günü gelince yürürlükten kaldırmıştır.
Semâvî, ilâhî olmayan dinlerse zaten din değil en fazla bir düşünce ve bakış şeklidir. Filozof ve düşünür gibi bazı insanlar tarafından ortaya konmuş, bunlara da bazı kimseler inanmışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 29 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 169 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma SEMN GALB, HAYAT PAHALILII! 02 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar