Güçlü Devlet,doğru sistem ve güçlü liderlerle olur!

CHP ve ona bağlı muhalif çevrelerle muhalif Avrupa’nın "tek adam" diye yazıp konuşmaları aslında "diktatör" kelimesine atıftır.Halbuki bu memlekette bir zamanlar "tek adam" olmak bir övünme sebebiydi. Şevket Süreyya...

CHP ve ona bağlı muhalif çevrelerle muhalif Avrupa’nın "tek adam" diye yazıp konuşmaları aslında "diktatör" kelimesine atıftır.
Halbuki bu memlekette bir zamanlar "tek adam" olmak bir övünme sebebiydi. Şevket Süreyya Aydemir, Mustafa Kemal'e "Tek Adam" adını vermiştir. O kadar ki bu "tek adam" tarifinden hareketle İsmet İnönü'yü de "İkinci Adam" yapmıştır.
Siyasi söylemde M. Kemal Atatürk "Ebedî Şef" ve İsmet İnönü de "Millî Şef" iken ilk ve ikinci reis-i cumhurlar, kaleme alınan eserlerde de böylece yukarılara çekilirler. "Tek Adam" ve "İkinci Adam" sıfatları, Mustafa Kemal için "Büyük Kurtarıcı" ve İsmet İnönü için de "Garp Cephesi Kumandanı" tabirleri gibidir.
CHP mazisine bakıldığında Tek Adam ve ikinci Tek Adam olmak, ayıplanan, kınanan, diktatör sayılan kavramlar değildir. Bilakis isabetli bir kararla artık müfredatta olmayan "Andımız"a 12 Mart'ta ilave edilmiş olan "ey bugünlerimizi sağlayan Atatürk" hitabı gibi kudsîyet izafe eden bir yakıştırmadır.
CHP çevrelerinin kullandığı "Tek Adam" sözünün hak sahibi Şevket Süreyya Aydemir'dir. CHP önce "rejim elden gidiyor" telaşına sarıldı. Bu tiyatro, seyirci çekmeyince "Tek Adam" karalamasına yapıştılar. Bu defa yalnız da değillerdi. FETÖ, HDP, PKK ve Nazi, faşist iklimlerin Hitler, Mussolini, Franko rejimleriyle tütsülenmiş haçlı Avrupası da CHP'ye Türkçe manşet ve Türkçe TV programlarıyla destek vererek sn Erdoğan'a "Tek Adam" demekteler.
Herkesin, her vatandaşın CHP'lilere şu soruyu sormaya hakkı vardır:
-Tek Adam sizin partinizden olunca iyi oluyor da başka partiden olunca neden kötü olsun?
Elbette kimsenin tek adam yahut diktatör tercihi gibi anlamsız bir isteği olamaz ama şu tezat dahi Halk Partisinin mazisiyle hesaplaşmasının ne kadar elzem olduğunu isbata yetmektedir. CHP şu çıkışı yapabilir mi, şu sözü dile getirebilir mi?
-Biz, Tek Adamlığı da İkinci Adamlığı da yaşadık. Bunun ne kadar anti demokratik olduğunu en iyi biz biliriz. Bu sebeple Tek Adamlığa sıkça vurgu yapmaktayız.
Kimse CHP'den böyle bir çıkış beklemesin.
Ne gün ki "Atatürk'ü Koruma Kanunu artık kaldırılmalıdır. Dünyada kanunla korunan kimse olmadığına göre bizde de olmamalı!" diye TBMM başkanlığına teklif verirlerse bu sözü de sarf edebilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar