AB Adalet divanı kararı

Samira Acbiata adında Müslüman bir hanım, Belçika'da G4 Secure Solutions adlı bir güvenlik şirketinde 3 yıldan bu yana müracaat memuru olarak çalışmaktayken 2006 senesinde başını örter. Şirket...

Samira Acbiata adında Müslüman bir hanım, Belçika'da G4 Secure Solutions adlı bir güvenlik şirketinde 3 yıldan bu yana müracaat memuru olarak çalışmaktayken 2006 senesinde başını örter. Şirket yönetimi, bunun şirket çalışma şartlarına aykırı olduğu gerekçesiyle kendisinden başını açmasını ister. Mezkûr hanım, isteği kabul etmez. İşine son verilir. O da Belçika hukuk mahkemesinde tazminat dâvâsı açar. Dâvâya Belçika Ayrımcılık Kurumu ve Müslüman teşkilatlar destek verirler.
Alt dereceli mahkeme, dosyayı Temyiz Mahkemesine havale eder. Temyiz Mahkemesi de Lüksemburg'da bulunan Avrupa Birliği Adalet Divanı'na gönderir.
Belçika'dan gelen bu dâvâ derdest iken/görülmekteyken 2009'da Fransa'da da benzer bir dâvâ açılır. Esma Bougnaouis adında bir Müslüman hanım, 2008'de tasarım mühendisi olarak Micropole adlı bir şirkette stajyer olarak işe başlar. Bu esnada tesettürlüdür. Staj müddeti bitince kadroya alınır. Kadroya alınması göstermektedir ki kendisinden memnun kalınmıştır.
İşine devam ederken bir gün bir Fransız müşteri, onun örtülü olmasından bahisle hakkında şikâyetçi olur. Şirket, çalışma şartlarında engelleyici bir madde olmamakla birlikte mühendisinden başını açmasını ister.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 88 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar