Haçlı ittifakı

"Papalık devreye ne zaman girecek?" diye merak ediliyor olmalı. Hâdise, bir-iki devletin Türkiye, Türkler ve İslâmiyet aleyhtarlığıyla kalmadı.Her gün yeni bir veya daha fazla irili-ufaklı Avrupa devleti, Türk...

"Papalık devreye ne zaman girecek?" diye merak ediliyor olmalı. Hâdise, bir-iki devletin Türkiye, Türkler ve İslâmiyet aleyhtarlığıyla kalmadı.
Her gün yeni bir veya daha fazla irili-ufaklı Avrupa devleti, Türk siyasetçiler ülkelerine gelmesinler diye yasaklama kararı almakta!..
Türkiye siyasetçileri, Avrupa devletlerindeki seçmenlerine gidip onlarla konuşarak Anayasa değişikliğini anlatıp buna göre oy vermelerini istemekteler.
Mes'ele bu kadar basitken Almanya'nın başı çekmesiyle, Avusturya, Hollanda, İsveç, Danimarka... ve bugün için bir, fakat yarın birden fazla olacağa benzer tabela devletleri kargaşa ve huzursuzluk çıkartmaktalar.
Her Avrupa memleketinde Türk seçmeni mevcuttur. Bu seçmenler, yaşadıkları toprağa alın teri, göz nuru döktüler, ömürlerini verdiler. İnsaf, ahlâk ve vicdan üstelik de çoğu artık çifte vatandaş olmuş bu insanlara eşit muamele yapılmasını emreder. Hatta "Avrupa değerleri" denilen değerler de bunu amirdir. Buna rağmen ülkedeki yabancı, Müslümansa, üstüne üstlük hem Türk ve hem de Müslümansa Alman, Avusturya, Fransız... vatandaşı olması bile onu öteki olmaktan kurtarmaz.
Müttefiklikler, ortaklıklar... hepsi asılsız.
AB'nin gerçek yüzü göründü.
Atlar ve itlerle maske düştü...
İnsan hakları, eşitlik, kişi hürriyeti, haber alma hürriyeti, bilgi edinme hakkı, can ve mal dokunulmazlığı, demokrasi gibi bütün söylemlerinin çifte standarttan başka bir şey olmadığı en kesin şekilde gözler önüne serilmiş vaziyette. "Avrupa değerleri" diye pazarladıkları değerler, ancak boynunda haç olanlar içindir.
Almanya'nın, Avusturya'nın, Hollanda'nın ve diğerlerinin ağa'ları Türkiye'den rahatsızlar. Onlar, köylü Türkleri alırken bir süre sonra Hıristiyan olacaklarını sanmışlardı. Ama köylü Türkler, "Avrupalı Türkler" oldular. Camiler yükselttiler, Kur'an kursları açtılar, Türk bayrağı dalgalandırdılar, İslamiyeti yaydılar, dünün o sokak temizleyen işçileri, işveren oldular, parlamentolara girdiler. 1683'teki Viyana Muhasarası'nda geri çevirdikleri Osmanlı Türklerinin torunları, bu defa Avrupa’yı içten kuşatmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar