16 Nisan şöleni

Dün hem AK Parti ve hem de CHP'den havayı yumuşatan iki haber geldi. AK Parti seçim işleri, 25 Şubat'ta başlayacakları referandum kampanyasının ilkelerini açıkladı. Buna göre reklâm, söylem ve propagandalarda...

Dün hem AK Parti ve hem de CHP'den havayı yumuşatan iki haber geldi. AK Parti seçim işleri, 25 Şubat'ta başlayacakları referandum kampanyasının ilkelerini açıkladı. Buna göre reklâm, söylem ve propagandalarda kutuplaştırıcı, çatışmacı bir dil kullanılmayacak. İktidar partisinin ikna esaslı bir faaliyet göstereceği anlaşılıyor. Daha şimdiden referandum şenlikleri başladı. Şimdiden seçim işleri çalışanları bir kadın, bir erkek olmak üzere ikişer kişi hâlinde evleri dolaşmaya koyuldular. Burada önemli olan kutuplaşmadan sakınılacağı sözüdür.
CHP'den gelen açıklamayı da bir yumuşama işareti olarak almak mümkün. Sn Kılıçdaroğlu CHP'nin AYM/Anayasa Mahkemesi'ne gitmekten vazgeçtiğini dile getirdi. Gerekçesi de milletin asıl Yüce Divan olmasıdır. Malumdur ki AYM, ceza mahkemesi sıfatını takındığında ismi "Yüce Divan" olmaktadır. Tabiî ki ana muhalefet cephesine "milletin asıl Yüce Divan olduğunu yeni mi anladınız, neden dâvâ açacağınızı açıklamadan bunu ölçüp-tartıp öyle konuşmadınız?" demek mümkün? Fakat faydası yok. Zira CHP bir lider partisi değil, neredeyse herkes kendine göre hareket etmektedir.
Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada 16 Nisan'ın bir parti seçimi değil, demokrasi seçimi olduğunu ifade etmekte. Tabiî ki meşru zeminde kalmak kaydıyla muhalefetini yapabilir. AK Parti ve MHP neler yapıyor, hangi imkânları kullanıyorsa bunu CHP ve HDP de yapabilir, kullanabilir.
Burada dikkat edilecek husus, hukukun ve sağduyunun dışına taşmamak ve makul, ölçülü, insaflı ve kucaklatıcı bir dil için özen göstermektir. Bu mükellefiyet sadece partilere de ait değildir. Medya da aynı sorumlulukta. Türkiye'nin ağır bir darbe ve işgal saldırısı yaşadığının akıldan çıkmaması gerekir. İçeride piyasaları durgunluktan çıkartmak, dışarıda askerî harekâtı zaferle bitirmek gibi hedeflerimiz var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar