Devlet Bahçeli, tarihi hizmet yapıyor!

MHP lideri Sn. Devlet Bahçeli, amasız, lâkinsiz, fakatsız ... olarak net ve omurgalı bir duruşla devletin, milletin, birliğimizin ve dirliğimizin yanında, bölücülerin, ihanet odaklarının, teröristlerin...

MHP lideri Sn. Devlet Bahçeli, amasız, lâkinsiz, fakatsız ... olarak net ve omurgalı bir duruşla devletin, milletin, birliğimizin ve dirliğimizin yanında, bölücülerin, ihanet odaklarının, teröristlerin karşısındadır...
Sn. Bahçeli'nin bugüne kadar hiçbir hizmeti olmasa 7 Şubat 2017 Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma, her şeye değer. Cesur, kararlı ve safını belli etmiş tarihî bir konuşmaydı.
Şöyle bir düşünmeli; şu günkü hassas şartlarda Devlet Bey değil de FETÖ güdümlü biri MHP'nin başında olsaydı bugün memleket ne hâle gelmiş olurdu?
Devlet Bahçeli, hep aklı selimin yanında yer aldı, itidali tercih etti, ölçülü davrandı, sabırla hareket etti. İktidarın deli-divânesi değil, milletin, devletin ve bekamızın kara sevdalısı oldu. Devletin ve milletin menfaati neyi icap ettiriyorsa orada yer aldı ve tereddüt etmeden lâzım gelen desteği verdi. Bunları yaparken küçük parti hesaplarını değil, Büyük Türkiye'nin ihtiyaçlarını düşündü.
CHP'ye ameliyatla genel başkan değişikliği yapan FETÖ örgütü, aynı kaset ve kumpasları MHP'ye de uyguladı. Bazı parti mensuplarında muvaffak oldularsa da Devlet Bahçeli'yi sarsamadılar. Sn. Bahçeli, iç ve dış hasımlarına karşı tavizsiz şekilde kavga verdi ve kazandı. Onun kazanması, bugün milletin de istikbalini kazanmasıdır.
Devlet Bahçeli, siyasette nasıl ahlâkî olunacağı ve feragatle hareket edileceğine dair bugün artık bir bilge kişidir. Geçmişte öyle zamanlar oldu ki iktidar cephesinden kendisine ağır tenkitler yapılabildi. Bu tenkitlerden kısa süre sonra memleketin faydasına bir tasarruf, kanun teklifi meclis gündemine gelebildi. MHP genel başkanı o zaman dervişâne bir üslupla dünü unutup güne bakarak ihtiyaç duyulan desteği vermekte tereddüt etmedi. Bu bir beşer için kolay değildir, bir siyasetçi için hiç kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 89 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar