Papa’yla verilen poz: Haçlılar geri mi dönüyor?

Geçtiğimiz günlerde, Avrupa Birliği liderlerinin Papa'yla birlikte verdiği poz, -hele de Türkiye'de- çok konuşuldu. Bu pozun, medeniyetler savaşını, hatta Haçlı Seferleri'nin modern versiyonunu başlatacak bir işaret...

Geçtiğimiz günlerde, Avrupa Birliği liderlerinin Papa'yla birlikte verdiği poz, -hele de Türkiye'de- çok konuşuldu. Bu pozun, medeniyetler savaşını, hatta Haçlı Seferleri'nin modern versiyonunu başlatacak bir işaret fişeği olup olmadığı yönünde hatırı sayılır yoğunlukta da, komplo teorisi üretildi.
Doğrusu, Avrupa ve ABD'de yıllardır varolan ama son aylarda giderek ivmelenen yabancı düşmanlığına zemin yaratan karar ve uygulamalar, komplo teorilerine gülüp geçmeyi güçleştiriyor. Zira, bu karar ve uygulamalar, Avrupa ya da ABD'de yaşayan çoğunlukla Müslüman yabancı nüfusu az ya da çok etkiliyor.
Nitekim, ABD'de demokrat yönetimler döneminde kamusal alanda örtük ırkçılık olarak tezahür eden yabancı düşmanlığı, Trump döneminde vize kısıtlamaları, duvar örme girişimleri, Ortadoğu merkezli havayollarını sıkıntıya sokan kararlarla, neredeyse ekonomik görünümlere de bürünen bir devlet politikasına dönüştürüldü. Keza, Avrupa'da örneklerini giderek daha sık ve dozajı artan bir şekilde duymaya başladığımız İslamofobik uygulamalar, burka ve peçe yasağından sonra AB Adalet Divanı'nın işverenlere başörtülüleri işten çıkarma “hakkı” veren kararıyla resmileşti/tescillendi/legalize edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 275 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.595 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.268 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar