Referandum ve gerçekler

Geçtiğimiz cumartesi Antalya'daydık. Seçim aracıyla Anadolu'yu karış karış dolaşan Yeni Şafak ve TV Net ekipleriyle buluştuk ve Antalyalılar'ın kısa bir süre sonra oylayacağımız...

Geçtiğimiz cumartesi Antalya'daydık. Seçim aracıyla Anadolu'yu karış karış dolaşan Yeni Şafak ve TV Net ekipleriyle buluştuk ve Antalyalılar'ın kısa bir süre sonra oylayacağımız Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkındaki fikirlerini öğrenmeye çalıştık. Antalya izlenimlerimi 27/03/2017'de Yeni Şafak'ta “Antalya'nın Kararı: Barış” başlıklı yazıyla da paylaştım.
Ancak onun ötesinde, görüştüğümüz vatandaşlar arasında hayırcıların gerekçelerinin tamamıyla korkuya ve yanlış bilgilere dayandığını görmek, doğrusu ilginçti.
Bir vatandaş “geleceğimiz için hayır diyeceğiz, Cumhurbaşkanı'nın istediği her konuda kararname çıkarmasını istemiyorum” derken, bir diğeri “tek adamlığa karşı olduğu için” hayır oyu atacağını söylüyordu. Bir başkası, Cumhurbaşkanı'nın tek taraflı olarak Meclis'i feshetme yetkisi bulunduğunu zannederken, diğeri “ben ve eşim yıllardır çalışıyoruz daha emekli olamadık, benim 20 yaşındaki çocuğumun Meclis'te iki yıl görev yaptıktan sonra emekli olacak olmasını kabul edilebilir bulmuyorum” diye konuşuyordu. Bu kanaatlerin çoğu, doğru olmayan bilgilerden kaynaklanıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar