Antalya'nın kararı; barış

Referandum otobüsüyle il il Anadolu'yu dolaşan Yeni Şafak ve TVNet ekipleriyle buluştuk, Antalya'nın nabzını tuttuk. 'Evet' diyecek gibi gözüken Antalya'daki en güzel manzara ise, hayırcılar ve evetçilerin birlikte sohbet...

Referandum otobüsüyle il il Anadolu'yu dolaşan Yeni Şafak ve TVNet ekipleriyle buluştuk, Antalya'nın nabzını tuttuk. 'Evet' diyecek gibi gözüken Antalya'daki en güzel manzara ise, hayırcılar ve evetçilerin birlikte sohbet edebilmeleri, farklı fikirleri barış içinde savunabilmeleriydi.
Yeni Şafak, biri İstanbul'da diğeri Anadolu'da iki referandum otobüsüyle halkın nabzını tutuyor. Ben de önceki gün, şimdiye dek Samsun, Ordu, Giresun, Artvin, Rize, Erzurum gibi illeri tek tek dolaşarak hem evetçi hem de hayırcı vatandaşların referandum hakkındaki düşüncelerini öğrenmeye çalışan Yeni Şafak ve TVNet ekiplerinin bulunduğu bu otobüslerden biriyle Antalya'da buluştum ve hep beraber Antalya kazan biz kepçe, sokak sokak cadde cadde dolaşarak vatandaşların ne düşündüğünü ve neden öyle düşündüğünü öğrenmeye çalıştık. Aynı gün Antalya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin de olması, Antalya sakinlerinin Erdoğan hakkındaki düşünceleri konusunda da ilk elden izlenim edinmemizi sağladı.
ANTALYA EVET DİYECEK GİBİ GÖZÜKÜYOR
Öncelikle şunu ifade etmek gerek: Antalya'da “evet” kampanyaları da, “hayır” kampanyaları da Erdoğan üzerinden yürüyor. Hayırcılar neden 'hayır' diyeceklerini Erdoğan'dan söz ederek anlatırken, Evetçiler de neden 'evet' diyeceklerini Erdoğan'a dayandırarak ifade ediyor. Şehir merkezinde görüştüğümüz vatandaşlardan aldığım izlenim ise, referandumda “evet”in, burun farkıyla “hayır”ı geçeceği yönünde. Ancak Antalya'nın ilçeleri ve dış mahalleleri de eklendiğinde fark açılabilir ve Antalya ortalamasında “Evet” oyları yüzde 55'in üstüne çıkıp yüzde 60'a dayanabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar