Havada neler dönüyor?

İlgililer haberi çoktan duymuştur; ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 Müslüman ülkeden uçacak yerli havayolu şirketlerine bağlı uçakların, yolcu kabininde cep telefonu dışında elektronik alet...

İlgililer haberi çoktan duymuştur; ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 Müslüman ülkeden uçacak yerli havayolu şirketlerine bağlı uçakların, yolcu kabininde cep telefonu dışında elektronik alet taşınmasına izin vermeyecek.
Uygulama, ABD'ye direkt uçuş yapan Kahire, Amman, Kuveyt, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, İstanbul, Abu Dabi, Dubai şehirlerini kapsayacak, buna göre ABD'ye sözgelimi Lufthansa'yla Almanya aktarmalı uçtuğunuzda kindle'ınızı, ipad ya da laptopunuzu yolcu kabininde bulundurmanız ve kullanmanız sorun teşkil etmeyecek, ama İstanbul'dan THY ile New York'a uçuyorsanız cep telefonunuz dışındaki bütün elektroniklerinizi bagaja vermek durumunda kalacaksınız.
Binlerce dolar ödenen laptopları, bavulların külçe gibi atıldığı alt bagaj birimine teslim etmek istememeyi, değerli elektronik eşyalarla ilgili çalınma, kaybolma, hasar görme gibi güvenlik endişesi taşımayı, bilgisayarlardaki bilgilerle ilgili istihbarat erişimi endişesi yaşamayı filan geçtim. Ama, Türkiye-ABD gibi en kısa mesafesi 10 saat süren iki ülke arasında uçarken, sadece sürekli yerle irtibat halinde olması gereken Business Class yolcuları değil, ekonomi bölümü yolcuları da oyalanmak için bilgisayara ihtiyaç duyar. Zira, o 10 saat –bazen daha fazlası- film izlemekle, uyumakla, sohbetle geçmez; ya kitap okumak, ya oyun oynamak, ya maillerinizi cevaplamak ya da internette sörf yapmak ihtiyacı hasıl olur. Bunları yapamayacağınız bir havayolunu neden seçesiniz ki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar