Bir savaş davetiyesi olarak barış

Neden böyle oldu? Neden Rusya, Türkiye'nin egemenlik hakkını ihlal edebilecek denli ileri gidebildi? Neden Putin, hem Esad'ı destekleyip, hem muhalifleri ve Türkmenleri vurup, hem de Türkiye'nin sınırını pervasızca ve sürekli ihlal...

Neden böyle oldu? Neden Rusya, Türkiye'nin egemenlik hakkını ihlal edebilecek denli ileri gidebildi? Neden Putin, hem Esad'ı destekleyip, hem muhalifleri ve Türkmenleri vurup, hem de Türkiye'nin sınırını pervasızca ve sürekli ihlal etmenin önünde sonunda bir bedeli olacağını hesap edemedi?

Neden, bu denli körleşebildi? Neden Putin, kendisine sadece tehdit yağdıran bir aciz görüntüsü verecek bu olayı öngöremedi.
Nedeni NATO'dan gelen açıklamada gizli: NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Philip Breedlove dün basın mensuplarının sorularını cevaplarken “NATO, sadece Türkiye değil, tüm ittifak ülkelerinin hava sahası egemenliği konusunda çok ciddi.

Yükümlülükleri yerine getiriyoruz ve NATO üyesi ülkelerin hava sahası ve yeteneğini desteklemeye devam edeceğiz” demiş. Diplomatik çözüm istediklerini söyleyen Breedlove sözlerini şöyle sürdürmüş: “Gerilimin tırmanmasına karşıyız. Bu nedenle, Ankara ile Moskova arasındaki konulara diplomatik çözüm bulunmalı. Her şeyi konuşmanın zamanı geldi. Rusya, Türkiye ve NATO ile çatışma istemiyor. Aynı zamanda Türkiye ve NATO'nun, Rusya ile çatışma istemediğini güvenle söyleyebilirim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar