Tahliye neden şart?

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri, “FETÖ”cü olmak suçlamasıyla iki defa müebbet hapisle yargılanan bir savcının başlattığı soruşturmayla tutuklandı. İddianamede “FETÖ”nün...

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri, “FETÖ”cü olmak suçlamasıyla iki defa müebbet hapisle yargılanan bir savcının başlattığı soruşturmayla tutuklandı. İddianamede “FETÖ”nün itirafçı imamlarından Hüseyin Gülerce gibi hayatından Fethullah Gülen’i çıkartsak koca bir boşluk kalacak tuhaf insanların tanıklıkları yer alıyor. 
Hukuk tarihinde bir ilk olarak ismi saklı bilirkişilere başvuruluyor. İsmi belli olan bilirkişi ise Cumhuriyet’in manşetlerini kesip biçerek açıkça manipülasyon yapmakta. Ayrıca herhangi bir bilirkişi listesinde yer almadığı gibi hangi nitelikleri sebebiyle fikrine danışıldığı da belirsiz. Vakıflar Kanunu’na ilişkin hukuki yorum ise bir arkeoloğa yaptırılıyor. 
Tuhaflıklar bundan ibaret değil. Önceki gün savunmasını yapan Akın Atalay’dan alıntılayalım: “28 Mart 2011’de EFT yoluyla 2.500.- TL gönderdiğim Hüseyin Aktaş bir parkeci. Oturduğum evin salonundaki parkeyi yenileme işinin karşılığı olarak kendisine yapılan bir ödeme söz konusu. İşte bundan yola çıkan savcı mealen ve mecazen diyor ki; ‘Ey Akın Atalay, bundan 6 buçuk yıl önce evindeki parke işlerini yaptırıp karşılığında 2.500.-TL ödediğin Hüseyin Aktaş’ın bir oğlu var. Oğlunun adı Atilla. İşte bu Atilla bir gün Bursa’daki bir restoranda yemek yiyor. Yemek yediği restoranı işleten Boğaziçi Tic. Ltd. Şirketi ile bu şirketin sahibi olan Şaban Aydın hakkında MASAK’ın raporu var. Ver bakalım hesabını!..’ Ne desem? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar