Hayırın hayrı

Referandum tarihi yaklaştıkça “evet” cephesinin savruk görüntüsü iyice belirginleşmekte. Binali Yıldırım’ın mitingleri bir hayli sönük geçiyor. Kendisi de sağ...

Referandum tarihi yaklaştıkça “evet” cephesinin savruk görüntüsü iyice belirginleşmekte. Binali Yıldırım’ın mitingleri bir hayli sönük geçiyor. Kendisi de sağ olsun “abidik, gubudik” gibi çıkışlarıyla iyi bir “hayır” neferi gibi çalışıyor. Sayın Erdoğan ise hayır oyu verecekleri PKK’li ilan etmenin kesmediğini görmüş olsa gerek ki bu defa 15 Temmuz cuntacılarının hayırcı olduğunu söyleyiverdi. 
İktidara yakın anketlerde bile en azından toplumun yarısının hayır oyu kullanacağı görülmekte. Toplumun yarısını terörist ve darbeci diye değerlendiren birine herhalde “evet” oyu vereceklerin bile kafası karışmıştır. 
“Evet” kampanyasının bir türlü beklenen karşılığı alamaması işin tehdide dayandırılmasına yol açtı. Cumhurbaşkanı’nın sayısız başdanışmanlarından İlnur Çevik Bey Twitter üzerinden hayır diyenlere “Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız” diye seslendi. Sonra gelen tepkiler üzerine yazdıklarını sildi. Ancak Kenan Evrenvari bu tehdidi kayıtlara geçti. 
Evet cephesinin ordusuz komutanı Devlet Bahçeli de gidişattan memnun değil ki o da üslubunu denetlemekte güçlük çekiyor. Sinan Oğan’a konuşma yaptığı sırada saldırılmasını “Bunun neresini değerlendireyim. Bir kişi kürsüyüyıkıyor. Kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz” diye yorumladı. Umalım ki söylediklerinin ne anlama geldiğini fark etsin ve derhal özür dilesin. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar