Ahmet Şık kazanacak

Meşhur İngiliz futbolcu Garry Lineker’in neredeyse kendi kadar meşhur sözüdür: “Futbol; 22 kişinin 90 dakika bir topu kovaladığı ve sonunda her zaman Almanların kazandığı basit bir...

Meşhur İngiliz futbolcu Garry Lineker’in neredeyse kendi kadar meşhur sözüdür: “Futbol; 22 kişinin 90 dakika bir topu kovaladığı ve sonunda her zaman Almanların kazandığı basit bir oyundur.” 
Herhalde Türkiye’deki siyasi davalar için de benzer bir tanımlama yapılabilir: 
“Türkiye’de siyasi davalar cemaatin ya da iktidarın güç kovaladığı ve sonundahep Ahmet Şık’ın tutuklu olduğu basit bir oyundur.” 
Dün, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde cemaatin kumpaslarından Odatv davasının karar duruşmasına Ahmet Şık’ın Gülencilikten tutuklu halde getirilmesinin başka bir izahı var mı? 
Odatv davasının orijinal savcı ve hâkimi kaçmış, senelerce her yerde bas bas bağırılmasına rağmen yargı davanın bir komplo olduğuna yeni uyanmış, cemaatin dalaveresi ortaya çıkmış. Cemaatin emniyete nasıl sızdığını anlattığı için tutuklanıp kitabına el konmuş Ahmet Şık ise cemaatçi olduğu iddiasıyla tutuklu. Duruşmaya Silivri’den katılıyor. 
Diğer koğuşlarda ise Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarları var. Onlar da cemaatçi olduğu gerekçesiyle hakkında ömür boyu hapis cezası istenen ve yurtdışı çıkış yasağı bulunan bir savcının marifetiyle 100 günden fazla bir süredir tutuklu. 
Peki, Odatv davasının gönüllü savcıları nerede? 
Bütün siyasi kariyerini cemaat davalarını savunmaya borçlu şahıs milletvekili olmuş, 15 Temmuz darbe girişimini araştırması beklenen komisyona başkanlık yaptı. 
Köprüden önce son çıkışı yakalayıp direksiyonu ustaca kıran gazeteciler bugün cemaatçi avında. Odatv davasındaki hile ve hurdayı görüp yazdığımızda cemaatçi köşedaşları tarafından tehdit edilirken onlara destek olanların en vicdanlıları iktidarın “kandırıldık” şemsiyesinin altına sığınmış. 
“Zekeriya Öz’ün heykeli dikilecek” diye kostaklanan Bank Asya kredi borçluları cemaatle ilk defa dün karşılaşmış gibi pişkin. 
Odatv’den yargılananlar tutukluyken cemaatin yemeklerinden, gezilerinden, Türkçe Olimpiyatları’ndan çıkmayanlar suçluların telaşı içinde en büyük cemaat düşmanı olmuş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.735 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar