Kafalar karışık

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için Meclis’te bir komisyon kurulmuştu. Komisyonun başına cemaatin siyasi davalarının baş destekçilerinden bir AKP milletvekili getirilince, niyetin işi geçiştirmek olduğu...

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için Meclis’te bir komisyon kurulmuştu. Komisyonun başına cemaatin siyasi davalarının baş destekçilerinden bir AKP milletvekili getirilince, niyetin işi geçiştirmek olduğu şüphesi doğmuştu. Muhalefetin bütün çabasına rağmen bu şüphe maalesef doğrulandı. Darbe girişimine ilişkin soru işaretleri ortada kaldı. 
Öyle ki o meşhur beş buçuk, altı saatlik herkesin merak ettiği boşluğu aydınlatabilecek iki kişi, Genelkurmay Başkanı ve Mit Müsteşarı komisyona gelmedi bile. 
Ancak zannedilmesin ki bu ikili beraber bir yere gitmekten çekiniyor. Orgeneral Hulusi Akar ve MİT müsteşarı Hakan Fidan geçenlerde beraber İslamcı yazar Nuri Pakdil’i evinde ziyaret etti. Anlaşılan o ki İslamcı bir yazarın yemek davetini Meclis Komisyonu’na gelmeye yeğ tuttular. 
Medyaya yansıdığı kadarıyla futbol, edebiyat ve sayın yazarın seneler önce kavuşamadığı aşkı hakkında konuşmuşlar. Devlet idaresi gibi gergin bir iş yapan, bir darbe girişimini beraber atlatmış bu ikilinin biraz kafa dağıtmayı arzulamaları anlaşılır. Demek ki halkın darbe girişimi hakkındaki sorularını cevaplamak yerine Nuri Pakdil’in aşk hayatını konuşmayı tercih etmişler. 
“Yaşasın şeriat” sloganını atmayı seven, Atatürk’ü “firavun” olarak değerlendiren bir yazarla sohbet etmek de elbette bir seçenek.
Aynı yemekte yazar Rasim Özdenören de varmış. Muhafazakâr, İslamcı çevrelerde saygın bir edebiyatçı olarak anılır. Aynı zamanda, zamanında Zaman gazetesinde doğrudan Fethullah Gülen’in çağrısıyla müstear isimle yazılar yazmışlığı da var. Kendisi şöyle anlatıyor: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.734 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar