Sene sonu

Elinizde tuttuğunuz gazete bir saldırı altındadır. Genel yayın yönetmeni, gazetenin sahibi olan vakfın yöneticileri, yazarları hapistedir. Cumhuriyet’in kantin sorumlusu tutukludur. Cemaatin bir seneden fazla tutsak...

Elinizde tuttuğunuz gazete bir saldırı altındadır. Genel yayın yönetmeni, gazetenin sahibi olan vakfın yöneticileri, yazarları hapistedir. Cumhuriyet’in kantin sorumlusu tutukludur. Cemaatin bir seneden fazla tutsak aldığı Ahmet Şık gözaltına alınmıştır. 
Cumhuriyet, yeni yıla böyle giriyor. Alışık olduğu şekilde. 
12 Mart darbesinde gazetenin yazarları tutuklandı. Bugünküne benzer bir süreçle darbeciler kendilerine yakın bir yönetimin peşindeydi. İşin sonunda başarılı olamadılar. 
12 Eylül darbesinde yargılanmayan kalmadı. Gazete askeri yönetim tarafından ara ara kapatıldı. 
Cemaat-AKP koalisyonu sırasında gazeteye el bombaları atıldı. Gazetenin sembolleşmiş ismi İlhan Selçuk gözaltına alındı. Ankara temsilcisi Mustafa Balbay başta olmak üzere yazarları hapse atıldı ve yargılandı. 
Yeni bir darbe sürecindeyiz. Cumhuriyet yine hedefte. Demek ki hâlâ aynı yoldaki baskıcı rejimlerin susturmaya çalıştığı, zapturapt altına almaya uğraştığı bir gazete olmaya devam ediyor. 
Çekilen eziyete, arkadaşlarımızın içeride olmasına rağmen, böylesi dönemlerde “makbul gazete”, “müsait gazeteci”, “uysal yazar” olmaktan yeğdir. Öyledir zira tarihsel haklılık diye bir olgu var. 
Cumhuriyet 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, cemaat-AKP koalisyonunda nasıl haklı bir direniş gösterip geri adım atmadıysa bugün de aynı tutumu sergiliyor. O vakit nasıl haklı çıktıysa, yine haklı çıkacak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar