Akrebin kuyruğu

“Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarınınvicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda kararvermeleri hepimizi...

“Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarınınvicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda kararvermeleri hepimizi üzmüştür.” 
Cemaate yakın bir holding ve dolayısıyla onun medya grubuna polis operasyonu sürerken bunu söyledi Cumhurbaşkanı.
Ergenekon davası başladığında ne diyordu?
“Savcı millet adına vardır. İddia makamı millet adına oradadır ve biz de millet adına hakkı aramanın, hakkı savunmanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bu anlamda savcılıksa, evet savcıyım”. 
Bugün aranan ve yurtdışına kaçan savcı Zekeriya Öz’le özdeşleşmişti. Yargı bağımsızlığı? Gerek yoktu. Savcı da millet adına oradaydı, kendi de. Dolayısıyla millet, savcı, iktidar hepsi aynı şeydi. Hepsi de kendi şahsında birleşiyordu. 
Erdoğan sadece milletin adamı değildi, aynı zamanda milletti.
O sebeple de her şeyi bilmesinde bir tuhaflık yoktu. 
Ahmet Şık, bir kitap yazdığı için tutuklanmıştı hatırlarsınız. 
Erdoğan bu konuda gelen eleştirilere Strasbourg’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde açıklık getirmişti: 
“Bazı kitaplar var, bombadan etkilidir.” 
Yeter mi? Yetmez. Eklemişti:
“Bomba ihbarı gelmişse, güvenlik güçleri bunları toplamaz mı?”
Toplamışlardı da. Bugün kaçan savcılarla beraber başbakan da savcılık yapar ve ta Avrupalar’da savcılarına kol kanat gererken toplamayıp da ne yapsınlar. 
Bir televizyon programında Ruşen Çakır kendisine, “Kitap yazmak nasıl terör olur”diye sorduğunda ise savcısının, Erdoğan’ının cevabı hazırdı: 
“Daha ilerde inşallah beyefendiyle bir araya gelirsek... Yani öyle kitaplar vardır ki bombadan tesirlidir”. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar