Kartaca Yıkılmalıdır

Ne güzel fikirdi. Memleket uzun uykusundan uyanacak, bir parantezi kapatacaktı. Bir yandan “askeri vesayet” bitirilecek, öte yandan Avrupa Birliği’ne girilecek. Dışlandığı söylenen mütedeyyin kesimler Cumhuriyete...

Ne güzel fikirdi. Memleket uzun uykusundan uyanacak, bir parantezi kapatacaktı. Bir yandan “askeri vesayet” bitirilecek, öte yandan Avrupa Birliği’ne girilecek. Dışlandığı söylenen mütedeyyin kesimler Cumhuriyete kazandırılacak, memleket“normalleşecekti”. 
Ulus-devlet kurma adına sırt çevrilen tarihi mirasa sahip çıkılacaktı. Mazlumların gözü eskisi gibi yine payitahta dönecekti. 
Her anlaşmazlıkta, anlaşmazlığın bütün taraflarıyla konuşabilen “ağabey- devlet”olacaktık. 
Bu denli saygı duyulan bir ülkenin de komşularıyla sorunları sıfırlanacaktı.
Paradan sıfır atılınca ekonomi güçlenmişti, komşularla da sorunlar ortadan kalkacaktı. 
Bunların hepsini yapmak kolaydı. Çözüm o kadar basitti ki. Alt tarafı Cumhuriyetin kuruluşundaki temel hatalar terk edilecekti. Senelerce ince ince işlenmiş bir entelektüel, siyasi projeleri vardı. Onlara fırsat verilmemişti. 
Sonunda fırsatı ele geçirdiler. Her şey düğün bayram ilerlemekteydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.735 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar