Toplumu ayrıntılarında boğmak!

Türkiye'deki terör örgütlerinin amacı, mezhep hassasiyetlerine dokunarak Alevi-Sünni, etnik duyarlılığı tahrik ederek Türk ve Kürt, sinir uçlarına dokunarak devlet ile millet çatışması yaratmaktır....

Türkiye'deki terör örgütlerinin amacı, mezhep hassasiyetlerine dokunarak Alevi-Sünni, etnik duyarlılığı tahrik ederek Türk ve Kürt, sinir uçlarına dokunarak devlet ile millet çatışması yaratmaktır. İnanç farklılıklarının tahriki, etnik ayrıştırmaların körüklenmesi, rejim provokasyonları bu yüzden yapılmaktadır.

 Toplumu meydana getiren bileşenleri birbirine düşürmek, insani, sosyal ve ekonomik kriz yaratmak bu terörün amaçlardan bir kaçıdır. Bunun için de PKK, IŞİD ya da FETÖ gibi örgütler halkın en fazla hassas oldukları hatlara dokunacak eylemler yapmaktadır.

Toplumu ayrıntılarında boğmak, terörün arkasındaki güçlerin temel stratejisidir

Milletin 15 Temmuz dersi!

Türk milleti 15 Temmuz sonrası ortaya koyduğu tavırla ülkeyi teslim almak isteyen kuklalara ve arkalarındaki güçlere çok ciddi bir ders vermiştir.

Türk toplumu özgürlükler için bir ve bütün olarak ellerine aldıkları bayraklarla canları pahasına tanklara karşı durmuştur. Millet egemenliğin namlunun ucunda değil halkın özgür iradesinden geçtiğini 15 Temmuz gecesi halk ortaya koymuştur.

Bu durum darbecileri olduğu kadar onları mevziye sürenleri de şaşırtmıştır.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında yaşananlar Türk demokrasi tarihine damgasını vurmuştur. Demokratik hak ve özgürlükler Türkiye'de tepeden verildiğinden, halkın özgürlüklerine sahip çıkmadığı yönündeki tez 15 Temmuz'da çökmüştür.

Darbeye direnişin en önemli kazanımı; toplumun siyasi rüştünü ve demokratik olgunluğunu dosta-düşmana göstermiş olmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar