Mossad ve Türk yahudileri

Saat sabahın beşi olmuştu, İsrail’de, Ben Gurion Havalimanı’nın geliş kısmından üst kattaki gidiş kısmına çıkarılmış, orada bir odaya oturtulmuştum. Az sonra yeni bir MOSSAD ajanı...

Saat sabahın beşi olmuştu, İsrail’de, Ben Gurion Havalimanı’nın geliş kısmından üst kattaki gidiş kısmına çıkarılmış, orada bir odaya oturtulmuştum.

Az sonra yeni bir MOSSAD ajanı girdi odaya.

Gece boyunca konuştuğum diğer ajanlar gibi o da sivil kıyafetliydi ama diğerlerinden daha rütbeli olduğu da her halinden belliydi.

Elinde pasaportum, sayfaları teker teker çevirdi sonra pasaportu bana doğru uzatarak “Bu vize pasaportunuzda neden var?” diye sordu.

Gösterdiği sayfada, Suudi Arabistan’ın sınır kapısında verilmiş VIP vize vardı.

Gece boyunca konuştuğum bilmem kaçıncı MOSSAD ajanının sonuncusundan da aynı soruyu duyunca sinirlerim bozuldu, önce gülümsedim sonra tekrar anlatmaya başladım:

“Buraya Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün temaslarını izlemek için geldim. Gördüğünüz vize, Başbakan Erdoğan’ın heyetinde yer aldığım Darfur ziyaretinden sonra gittiğimiz Suudi Arabistan’da verilmiş bir vizedir. Başbakan’ın uçağıyla geleni ülkeye almıyoruz demeyecekleri için bu vizeyi verdiler herhalde...”

Konuşma bu şekilde ilerlerken telefonum çaldı, ekranda İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu Basın Danışmanı Korin Penso’nun adını görünce izin bile istemeden açtım telefonu.

Gece, ilk sorgudan sonra SMS yollayıp, kapıda kaldığımı anlatmıştım Korin’e, “Hâlâ bırakmadılar beni” deyip görevliye verdim telefonu. Arayan Türk-Yahudi toplumundan biri üstelik İsrail Konsolosluğu’nda çalışıyor, şimdi sorun bitecek rahatlığı ve biraz da bana haksızlık ettiniz bakışıyla konuşmayı dinlemeye başladım.

Korin, Sabah Gazetesi’nin hem yazarı hem de haber koordinatörü olduğumu, beni şahsen tanıdığını anlattı uzunca bir süre.

Adam her söyleneni yine kağıda yazdı ve sonra Korin’e “İsrail vatandaşı mısınız?” diye sordu.

Korin “Hayır” yanıtını verince, “Sizin verdiğiniz güvenceyi kabul edemeyiz” diyerek sonlandırdı konuşmayı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 165 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 404 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 442 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar