Sağlığınız kaç lira eder?

İrlanda’da bir üniversite pirinç patlaklarının içindeki arsenik oranına dair bir araştırma yapmış.İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian da konuyu sayfalarına taşımış. Özetle...

İrlanda’da bir üniversite pirinç patlaklarının içindeki arsenik oranına dair bir araştırma yapmış.
İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian da konuyu sayfalarına taşımış.

Özetle piyasada bulunan pirinç patlaklarının Avrupa Birliği’nin yayınladığı arsenik oranı genelgesine uygun olmadığını, pirincin yetişirken içinde oluşan arseniğin çocuklar ve bebeklere zarar verdiğini anlatan bir haber bu.

Kıskandım, zira üniversiteler hayatın
en içindeki konulara dair araştırmalar
yapıyorlar.

Kıskandım zira bizim ülkemizde özellikle televizyonlardaki sağlık programlarının neredeyse yarısından fazlası kamuoyunu bilgilendirmek için değil, kanallar para kazansın diye yapılıyor.

Acı ama gerçek bu maalesef.

Bizim insanımızda televizyonda bir programa çıkan doktor, mutlaka işinin ehlidir inancı var ve sırf bu yüzden televizyona çıkan doktorların hasta sayısında ciddi artışlar yaşanıyor.

Hal böyle olunca, sağlık programlarına çıkmak için para vermeye hazır bazı doktorlar, o doktorları çıkartacak ekran bulmak için kanallara para veren bazı yapımcılar ve bu sektörden para kazanan bazı kanallar ortaya çıktı.

Yani kanal verdiği yayın saatleri için bazı yapımcılardan aylık x bir para alıyor, o yapımcılar da bazı doktorlardan 1.5 ya da 2 x para talep ediyor ve sistem bu şekilde ilerliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 615 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 626 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar