Siyasi iletişimde reyting zekası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iletişim ekibinin televizyon programlarını nasıl düzenlediğine dikkat ettiniz mi hiç? TRT ortak yayınına bir çarşamba günü çıktı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iletişim ekibinin televizyon programlarını nasıl düzenlediğine dikkat ettiniz mi hiç?

TRT ortak yayınına bir çarşamba günü çıktı Cumhurbaşkanı.


Tesadüf değildi gün seçimi, ‘Diriliş Ertuğrul’ ile TRT’nin birinci çıktığı bir akşamda gerçekleşti yayın.

Show TV ve Habertürk ortak yayını bir pazartesi günü yapıldı. ‘İçerde’ dizisiyle Show TV’nin birinci geldiği tek günde. Kanal D-CNNTürk canlı yayını da bir perşembe günü yapıldı. Kanal D’nin bu sezon ekrana sürdüğü önemli iş ‘Vatanım Sensin’den önce. Star TV-NTV ortak yayınını da yine bir çarşamba günü yapıldı. Star TV’nin ‘Kara Sevda’ ile hep ilk üç içine girdiği günde. En son Atv-A Haber yayını bir salı günü gerçekleştirildi. ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ yayınından dolayı seyircinin Atv alışkanlığının en yüksek olduğu gecelerden birinde yapıldı yayın.

Siyasi iletişimde temel amaç, mesajını mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırmaktır. Belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuk olacağı televizyon programları da kanal sırasından ziyade reyting mühendisliği yapılarak belirlenmiş ve mesaj ulaştırılan kitlenin en geniş kitle olmasına dikkat edilmiş. Fark etmeyenler olmuştur ama siyasi iletişimde reyting zekasına bundan sonra herkes dikkat edecektir.

Poker zeka oyunu mu?

Çin’de bir poker turnuvasına katılan yapay zeka programı tam 290 bin dolar ödül kazanmış. Ödülü bırakın, asıl önemlisi çok iyi altı poker oyuncusunu masa dışına itmiş. Hadi satranç ve benzeri zeka oyunlarını anladık da bu neyin nesi acaba diye biraz didikledim haberi. Meğer yazılımcılar, karmaşık yazılımlarla yapay zekaya blöf seçeneğini de öğretmişler. Tahminen rakibin elinde olan kağıtların kendi elinde olanlardan üstün olma ihtimalini hesaplamıştır, o kadar detayı bilmiyorum.
Bildiğim, şimdi herkesin bu yapay zekayı yenmeye çalışacağıdır...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 273 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 447 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar