16 Nisan ve sonrası...

Referandum sonuçları saat 20:30, 21.00 gibi üç aşağı beş yukarı belli olacak. Haber kanalları daha çok “Bundan sonra ne olacak?” yayını yapacak. Sonuçların belli olmasının ardından...

Referandum sonuçları saat 20:30, 21.00 gibi üç aşağı beş yukarı belli olacak. Haber kanalları daha çok “Bundan sonra ne olacak?” yayını yapacak.

Sonuçların belli olmasının ardından savunduğu görüş kaybeden hiçbir siyasi parti genel başkanı “Halkı ikna etmekte başarılı olamadım” deyip istifa etmeyecek. Kaybeden bir süre ortada görünmemeyi tercih edecek.


15 Nisan günü, ekonomide, dış politikada bizi meşgul eden konular neyse, 17 Nisan günü de aynı konular karşımızda olacak.

Sandıktan evet de çıksa, hayır da çıksa Ak Parti ülkeyi yönetmeye devam edecek, Anayasa değişikliğinin gerektirdiği uyum yasalarını çıkarmaya başlayacak. Refarandumun ardından erken seçime gidilirse, “bugün seçim olsa” anket sonuçlarına göre seçimlerden yine Ak Parti birinci çıkacak. Eğer bir fark olursa o da oy oranı farkı olacak.

Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler dolayısıyla ABD ile yaşanan gerilim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkan Trump ile yapacağı görüşmenin ardından ya çözüm yoluna girecek ya da daha da keskinleşecek. Washington’dan gelecek randevu tarihi de Trump Yönetimi’nin Obama’dan ne kadar farklı olup olmadığı konusunda işaret fişeği olacak.

Avrupa Birliği’nin Haziran Zirvesi öncesinde, “Türkiye ile müzakereler dursun” diyenlerle, “devam etsin” diyenler yine karşı karşıya gelecek. Herkes Almanya Başbakanı Merkel’in ağzından çıkacaklara bakacak.

Tercihi sandıktan çıkmayanlar ülkeyi terk etmeyecek. Herkes yine birlikte yaşayacak, aynı ofiste çalışıp, aynı otobüse binip, aynı kahvehanede oturmaya devam edecek.

Sandıktan çıkan sonuca göre sosyal medyanın azgın azınlığı linç kampanyalarına hemen başlayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 394 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 438 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 321 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma CHP’yi bekleyen 4 tehlike... 07 Nisan 2024 | 1.097 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar