Atatürk 18 Mart'ta var mıydı?

Diyorlar ki, “18 Mart’ın Mustafa Kemal Atatürk ile bir alakası yok, o zaferde Mustafa Kemal’in bir katkısı yok.”Doğru söylüyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu deniz savaşının yıl...

Diyorlar ki, “18 Mart’ın Mustafa Kemal Atatürk ile bir alakası yok, o zaferde Mustafa Kemal’in bir katkısı yok.”
Doğru söylüyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu deniz savaşının yıl dönümüyle alakası yok. Ancak Çanakkale’de yazılan destanda deniz savaşı sadece giriş sayfasıdır, destanın tamamı ve sonu karada yazılmıştır, orada da Mustafa Kemal Atatürk vardır.

Diyorlar ki “O dönem Mustafa Kemal Paşa yoktu Yarbay Mustafa Kemal vardı.”

Doğru, savaşa katıldığında Yarbay rütbesi taşıyordu Mustafa Kemal Atatürk. Rütbe takıntısına, İngiliz General Aspinall Oglander’in, İngiliz resmi tarihi sayılan 2 ciltlik Gelibolu Savaşı kitabından satırları hatırlatmak lazım:” Bir Tümen Komutanı’nın üç ayrı yerde tek başına giriştiği hareketlerle bir savaşın, hatta bir ulusun kaderini değiştirecek yücelikte bir zafer kazandığı tarihte pek nadirdir.”
Küçük bir hatırlatma daha: 5 hafta içerisinde Yarbay rütbesinden Albay rütbesine yükselen Mustafa Kemal Atatürk, grup komutanlığı yaptığı dönemlerde, aslında ordu komutanlığına eş değer olacak şekilde tam 3 kolorduyu yönetmiştir.
Diyorlar ki “Çılgın Türk güzellemesini bırakın, Allah bizimle diyen, İmanlı Türk, Ezineli Yahya Çavuş’a bakın.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 130 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 401 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 440 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar